Koprivnička vlast: Slijedi natječaj za gradnju nove osnovne škole, ne odustajemo od obnove trga

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kroz mjesec dana slijedi javni natječaj za odabir izvođača radova na novoj osnovnoj školi u Podolicama, a projekt je vrijedan oko 42 milijuna kuna. Otprilike kroz tjedan dana kreće i tender za novu sportsku dvoranu škole Đuro Ester, vrijednu 10 milijuna kuna.

Dva su to ključna obrazovna projekta, prvi koji kreću nakon korona-mjeseci izolacije, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije koprivničke gradske vlasti, čija je glavna tema bila rekapitulacija protekle tri godine mandata.

-Hvala mojem timu, gradskim ustanovama i građanima na povjerenju. Trudili smo se da sačuvamo ono što je dobro i da se dalje razvijamo, a neke stvari koje nisu bile idealne popeglamo – obratio se gradonačelnik Mišel Jakšić i nabrojao niz velikih i malih projekata, od obrazovanja, kulture, poduzetništva pa sve do komunalija, a koji su odrađeni u tri godine mandata ove gradske vlasti.

Korona-kriza bi, kazuje Jakšić, na kraju godine, kad se podvuče crta, mogla značiti i otprilike 10-postotni pad izvornih proračunskih prihoda, ili oko 6 milijuna kuna. No, unatoč tome, navodi, Grad ne odustaje ni od najavljene obnove Zrinskog i Jelačićevog trga.

Zamjenica Ksenija Ostriž, gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Melita Samoborec

-Neke stvari su usporene uslijed krize, proračun se manje punio u travnju i svibnju no moramo biti pozitivni – naveo je Jakšić.

Između ostalog naveo je i kako su uspjeli u cilju ravnomjernog razvoja grada, te da je ipak nešto više u komunalnu infrastrukturu otišlo na rubna područja i prigradska naselja. Čak i u ovoj godini planiraju asfalirati oko 12 kilometara šljunčanih putova, čeka se početak aglomeracije teške 500-tinjak milijuna kuna, gradnja kompostišta u Herešinu, obnova trim-staze u Crnoj Gori za što će se aplicirati na EU sredstva.

-U zadnjih godinu dana Koprivnica je top 10 gradova u zemlji po privlačenju EU novca – kazao je gradonačelnik i dodao kako je se priprema ili se dovršava čak 29 EU projekata teških 82 milijuna kuna.

Također, u vrijeme krize, navodi Jakšić, Koprivnica je među prvima odredila mjere pomoći poduzetništvu, građanima, roditeljima čija djeca pohađaju vrtiće i obrte za čuvanje djece.


FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Zapalio se automobil u Sokolovcu

U Sokolovcu kod dućana Robin upravo se zapalio osobni automobil marke Opel, doznajemo od našeg fotoreportera koji je na mjestu događaja. Dobrovoljno vatrogasno društvo Domaji

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI