Koprivnička vlast: Slijedi natječaj za gradnju nove osnovne škole, ne odustajemo od obnove trga

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kroz mjesec dana slijedi javni natječaj za odabir izvođača radova na novoj osnovnoj školi u Podolicama, a projekt je vrijedan oko 42 milijuna kuna. Otprilike kroz tjedan dana kreće i tender za novu sportsku dvoranu škole Đuro Ester, vrijednu 10 milijuna kuna.

Dva su to ključna obrazovna projekta, prvi koji kreću nakon korona-mjeseci izolacije, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije koprivničke gradske vlasti, čija je glavna tema bila rekapitulacija protekle tri godine mandata.

-Hvala mojem timu, gradskim ustanovama i građanima na povjerenju. Trudili smo se da sačuvamo ono što je dobro i da se dalje razvijamo, a neke stvari koje nisu bile idealne popeglamo – obratio se gradonačelnik Mišel Jakšić i nabrojao niz velikih i malih projekata, od obrazovanja, kulture, poduzetništva pa sve do komunalija, a koji su odrađeni u tri godine mandata ove gradske vlasti.

Korona-kriza bi, kazuje Jakšić, na kraju godine, kad se podvuče crta, mogla značiti i otprilike 10-postotni pad izvornih proračunskih prihoda, ili oko 6 milijuna kuna. No, unatoč tome, navodi, Grad ne odustaje ni od najavljene obnove Zrinskog i Jelačićevog trga.

Zamjenica Ksenija Ostriž, gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Melita Samoborec

-Neke stvari su usporene uslijed krize, proračun se manje punio u travnju i svibnju no moramo biti pozitivni – naveo je Jakšić.

Između ostalog naveo je i kako su uspjeli u cilju ravnomjernog razvoja grada, te da je ipak nešto više u komunalnu infrastrukturu otišlo na rubna područja i prigradska naselja. Čak i u ovoj godini planiraju asfalirati oko 12 kilometara šljunčanih putova, čeka se početak aglomeracije teške 500-tinjak milijuna kuna, gradnja kompostišta u Herešinu, obnova trim-staze u Crnoj Gori za što će se aplicirati na EU sredstva.

-U zadnjih godinu dana Koprivnica je top 10 gradova u zemlji po privlačenju EU novca – kazao je gradonačelnik i dodao kako je se priprema ili se dovršava čak 29 EU projekata teških 82 milijuna kuna.

Također, u vrijeme krize, navodi Jakšić, Koprivnica je među prvima odredila mjere pomoći poduzetništvu, građanima, roditeljima čija djeca pohađaju vrtiće i obrte za čuvanje djece.


FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

IGRE ZA PRIJESTOLJE: Zašto i zbog koga postoji predizborna kampanja i zašto idemo na izbore

U suštini, razlika između predizbornih kampanja prije sto godina i ove danas jedino je u manjem broju nepismenih i slabo obrazovanih, kao i u broju i vrsti komunikacijskih kanala kojima se šalju i primaju poruke. Ciljani primatelji poruka u kampanji i dalje su oni povodljivi građani koji su zbog nedostatka znanja i informacija spremni promijeniti mišljenje o nekome ili nečemu

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI