Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničke muke: Parkirno mjesto znamo tražiti i po pola sata

Stanari Trga Eugena Kumičića u koprivničkom kvartu Lenišće već duže muku muče s pronalaskom parkirališnih mjesta ispred svojih zgrada radnim danima u prijepodnevnim satima. Iako imaju mjesečne ili godišnje karte za parkiralište, nemaju rezervirana parkirališna mjesta, a kako se u blizini njihovih zgrada nalaze bolnica i policija, radnim danima u prijepodnevnim satima na parkiralištu uz njihove zgrade stalno je gužva.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Kad moram nešto autom obaviti u prijepodnevnim satima, znam da će me povratak doma koštati vremena i živaca. Često znam čekati i po pola sata da se oslobodi parkirališno mjesto ispred zgrada i s pravom smo ogorčeni na takvu situaciju. Najveće su gužve u ponedjeljak i petak kad parkirališno mjesto znamo tražiti i duže od pola sata – priča nam Katarina Seidel.

Katarina Seidl

Stanari su, dodaje ona, svjesni da građani koji dolaze u njihov kvart obavljati što trebaju moraju negdje parkirati svoje aute i nisu ogorčeni na njih.

– Glavni krivac za stanare je koncesionar koji bi se morao pobrinuti da mi imamo svoja parkirališna mjesta. Ako već plaćamo mjesečne i godišnje karte i tu živimo, onda bi bilo pošteno da se ne moramo mučiti s pronalaskom parkirališnih mjesta – kaže Katarina Seidel.

U gradskoj tvrtki Komunalac, koja je koncesionar parkirališta, ističu da je činjenica da to parkiralište koriste zaposlenici Policijske uprave i ostali građani, posebno oni koji idu u bolnicu, pa se povremeno stvaraju gužve na koje Komunalac ne može utjecati.

–  Svjesni smo problema, ali trenutno nemamo mogućnost da građani besplatno rezerviraju parkirna mjesta jer ne možemo nikome zabraniti da parkira svoje vozilo na javnom parkirnom mjestu. Kod korekcije cijena koja je uvedena prije nekoliko mjeseci izašli smo u susret stanarima pa je njima cijena za mjesečnu stanarsku kartu ostala ista, odnosno 50 kuna. Pokušat ćemo pronaći rješenje ove situacije u narednom razdoblju – navode u Komunalcu.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI