Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničke škole postale centri izvrsnosti

Već smo pisali kako je Grad Koprivnica nositelj projekta „Cross border development of centers of excelence in primary schools“ akronima „Knowledge Well“ koji je sufinanciran iz INTERREG V-A prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

-Zahvaljujući projektu uspostavljeno je pet adekvatno opremljenih i kompetentnih centara izvrsnosti u partnerskom prekograničnom području Mađarska-Hrvatska. Tri centra izvrsnosti uspostavljen su u Koprivnici i to na način da je svaka od škole postala centar izvrsnosti za jedno područje – kazali su u Gradu.

Područja koja se kroz projekt proučavaju nalaze se unutar prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti. Time su stvoreni uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa u osnovnim školama u gradu Koprivnici, koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

-Osnovna škola Đuro Ester postala je centra za tehničke znanosti te je odabrala matematiku i IT kao predmete koji će se razvijati kroz projekt. Osnovna škola Braća Radić postala je centar izvrsnosti za društvenih znanosti što uključuje geografiju i povijest, dok je Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski postala centar izvrsnosti za prirodne znanosti te je fokus stavljen na biologiju i kemiju. Preduvjet za razvoj centra bio je napraviti suradnju s bližim centrima izvrsnosti kao primjerima dobre prakse, iz tog razloga započeta je suradnja s Centrom izvrsnosti iz Varaždina unutar kojeg su pojedini stručnjaci angažirani da sudjeluju u razvoju projekta Knowledge Well. Također, nabavljena je specijalizirana oprema koja se koristila tijekom edukacija učitelja, stručnih suradnika i izvrsnih učenika a koja će se koristiti i tijekom nastavka projekta kao i nakon njegovog završetka čime se uz stečeno znanje osigurava razvoj i održivost – doznajemo.

U projektu sudjeluje 54 učenika, po 18 iz svake škole te 12 nastavnika i stručnih suradnika. Ukupna vrijednost projekta je 1,78 milijuna kuna, a budžet Grada Koprivnice iznosi oko 715 tisuća kuna.

Facebook
Twitter
Email
NAKON 45 GODINA BAVLJENJA PČELARSTVOM

Pčelar Božidar Gložinić odlučio je prodati kamion s pčelama: “Više ne mogu prodati med…”

Tužna vijest

Umro Vjekoslav Flamaceta

kreću radovi

Ugradnjom dizalice topline Osnovna škola Đurđevac postat će u potpunosti energetski neovisna!

Nalaze se u pritvoru

Vršnjaci prebili mladića u koprivničkom parku, teško je stradao

Detalji nesreće

U prometnoj na Podravskoj magistrali čak šest ozlijeđenih!

Još danas događanja povodom dana općine kloštar podravski

FOTO Neda Ukraden napunila šator do posljednjeg mjesta!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI