Koprivnički bazeni ne znaju za krizu: U prva tri mjeseca kupalo se kao prije krize!

Kako izgleda, koprivnički bazeni Cerine i više su nego uspješno nosili se s krizom koju je izazvala COVID-19 infekcija. Koprivničanci, ali i mještani okolnih općina, njih točno 84.767, posjetilo je 2019. godine koprivničke bazene.  Snažan pozitivan trend nastavljen je i u prvim mjesecima 2020. godine.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

FOTO: Iz vremena prije epidemije

Točnije, u siječnju i veljači koprivničke bazene posjetilo je dvije tisuće posjetitelja više nego u 2019. godini. Tada zbog apsolutnog lockdowna, kroz koji je Hrvatska prolazila sljedeća dva mjeseca, broj posjetitelja znatno je pao, a koprivnički bazeni bili su zatvoreni od 14. ožujka do 18. svibnja. No, oporavak slijedi vrlo brzo nakon otvaranja, a pozitivni trendovi nastaju se do danas. Tako su koprivnički bazeni možda jedino mjesto javnog okupljanja koje se uspješno othrvalo krizi u kojoj se nalazimo. Nekoliko je razloga za to. Prvi je svakako taj što su bazeni u sveopćem zatvaranju bili dostupni ljudima. Drugi je razlog što su bazeni identificirani kao sigurno okružje s vrlo malom mogućnosti zaraze. Iako je u 2020. godini značajno pao broj posjetitelja, i to na 56.573, te brojke i više su  nego dobre s obzirom na situaciju u kojoj smo se nalazili. Što se tiče prva tri mjeseca u 2021. godini, bazene je posjetilo nešto više od 20 tisuća ljudi, što su brojke slične, doduše nešto manje nego u predpandemijskom 2019. godini.

Treba napomenuti da bazeni trenutačno posluju po epidemiološkim pravilima koja su ograničila broj posjetitelja. Tako je u  bazenskom dijelu dozvoljen boravak 150 osoba istovremeno, a u Sportskom centru 60 osoba (prema trenutnoj mjeri od 20 metara kvadratnih prostora po osobi za sportske centre).  Ono što svakako veseli je to da je u posljednje vrijeme povećana potražnja za nešto skupljim i profitabilnijim uslugama bazena od samog kupanja.      

Projekt vanjskih bazena je na čekanju

– U posljednjih nekoliko mjeseci povećana je potražnja za sportskim programima, posebno individualnim i zdravstvenim programima, te za uslugama wellness centra (masaže i saune) – poručili su iz koprivničkog Komunalca koji upravlja bazenima. Samim time povlači se pitanje što je s izgradnjom vanjskih bazena, koji bi u ljetnim mjesecima višestruko podigli posjećenost. No, nakon jake najave tih projekata, više se mnogo ne govori o izgradnji vanjskih bazena. Na to pitanje iz Komunalca kratko su odgovorili da se od tog projekta nije odustalo, nego je privremeno stavljen na čekanje. (md)

FOTO Arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI