Koprivnički gimnazijalci proveli projekt vrijedan 1,8 milijuna kuna

Gimnazija Fran Galović iz Koprivnice provodi projekt vrijedan 1,8 milijuna kuna koji će učenicima gimnazije omogućiti izvođenje vrhunske terenske nastave.  Radi se o INTERREG projektu ECOoperation. Koprivnička škola ovaj projekt provodi sa srednjom školom iz Preloga i gimnazijom iz mađarskog Csurga. Cilj projekta je pripremiti učenike i nastavnike, njih šestero, za jednodnevnu ili višednevnu terensku nastavu, a osnova su bioraznolikost i ekologija.

– Naša komponenta u projektu je voda i akvamobilnost, srednja škola Prelog preuzela je ciklomobilnost, a komponentnu vezanu uz tlo i kamping dobili su Mađari, tako da u ovom projektu mi poučavamo jedni druge – rekao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije Fran Galović.

U sklopu projekta koprivnička gimnazija dobila je opremu za plovidbu te opremu za biologiju i kemiju, dakle prijenosni laboratorij, koji sadrže mikroskope i drugu opremu.

Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke gimnazije

– Ova izložena oprema vrijedna je oko 300.000  kuna i s opremom koju smo dobili u prijašnjem projektu vrijednost opreme je oko 700.000 kuna. Radi se o profesionalnoj opremi, najboljoj koja se nudi na svjetskom tržištu – kazao je Vjekoslav Robotić, koji je također naveo da će se terenska nastava početi održavati već od početka sljedeće školske godine.

– Radit će se spust po rijeci Dravi od Svete Marije pa preko Selnice, Donje Dubrave i Legrada. Za naše će učenike ta nastava naravno biti besplatna – naveo je Vjekoslav Robotić i dodao da drugi zainteresirani za ovakvu vrstu nastave i aktivnosti mogu sudjelovati, ali uz naknadu.

Klara Seleš, učenica trećeg razreda gimnazije, kaže da je bilo mnogo posla oko ovog projekta, ali da se trud isplatio.

Lara Seleš kaže da je mnogo naučila

– Uložili smo puno truda, ali smo isto vrijeme mnogo naučili i bilo je zanimljivo. Pokazali smo da smo spremi na izlet, tj. terensku nastavu. Također, ovaj projekt vrlo je važan jer omogućava da mi učenici boravimo u prirodi i naučimo nešto o njoj – rekla je Klara Seleš. Projekt u većini sufinancira EU, i to s 85 posto, dok je ostalo osigurala Koprivničko-križevačka županija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI