Koprivnički karatisti krenuli s treninzima: “Želimo popuniti prazninu između mladih i starijih boraca”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Karatiski Koprivnice krenuli su s treninzima među prvim klubovima u našoj županiji. Prošli tjedan odradili su prve kondicijske vježbe na prelijepom igralištu koprivničke “prve” osnovne škole koje doslovno vrvi od sportaša i rekreativaca i pomalo postaje i pretijesno za sve koji bi htjeli tamo vježbati. Povlači to i pitanje što se planira s igralištem Srednje škole, no to je priča za neku drugu temu. Kako kaže trener i “alfa i omega” Karate kluba Koprivnica, svi su jedva dočekali da krenu s treninzima.

– Ipak nije dvorana, ali i to je nešto. Stvaramo mladu ekipu koju pripremamo za županijsku ligu u kojoj bismo trebali steći iskustvo koje je potrebno za jače turnire. Trenutno nam se dogodio jaz, ili bolje rečeno praznina između starijih boraca i natjecatelja koji su zbog školovanja napustili Koprivnicu i prestali trenirati i mladih natjecatelja koji dolaze. Obilo nam se to o glavu i to ćemo nastojati svakako promijeniti – rekao je Branko Jurenec.

Karate klub Koprivnica godišnje, kako kaže, nastupa na između 20 i 25 turnira, što je zavidna brojka.

– Osim turnira, dosta smo sredstava uložili u opremu tako mogu reći da smo solidno opremljeni. Sezona nam je gotova, možda ćemo nešto raditi u lipnju, no kako u srpnju i kolovozu škole ne rade, tako nećemo ni imati gdje trenirati, no to nije nikakva novost. Od jeseni ćemo oformiti i krenuti s novom grupom – rekao je Branko Jurenec i istaknuo Teu Brinc, sestre Huzak, Doru Švegović i braću u sestru Seđek kao uzdanice kluba koji vodi.

– Cure nam trenutno imaju dominaciju nad dečkima, ostvaruju bolje rezultate, no vjerujem kako će se i dečki popraviti. Bez obzira na sve, gledano u cjelini, krasna smo ekipa mladih i talentiranih boraca i natjecatelja te im svima želim da brzo i dobro napreduju i stasaju tako da što prije ostvarimo zacrtani cilj, a to je kvalitetna natjecateljska ekipa – rekao je Jurenec i otkrio još jedan cilj koji bi volio ostvariti.

– Cilj nam je stvoriti natjecatelja koji će biti svrstani ako već ne u uži, barem u širi krug kandidata za reprezentaciju. To kada bismo uspjeli, bilo bi sjajno. Kako vidim, imaju volju, žele napredovati i vjerujem da će uspjeti – rekao je Branko Jurenec i dodao kako poziva sve članove da se aktiviraju u radu kluba kao i one koji žele početi trenirati karate koji je i olimpijski sport.

FOTO Karlo Eisenbeisser

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI