Koprivnički kvart: Otpadne vode iz kanalizacije izlijevaju se u moj zahod

Mihovil Kovač iz koprivničkog kvarta Vinica tvrdi da mu prilikom obilnijih kiša kanalizacijski sustav, na koji je spojena njegova kuća, svakodnevicu pretvara u pravu noćnu moru. Problem je, kaže on, izvedeni priključak kojim je njegova kuća spojena zapravo na kanalizacijski sustav za odvodnju oborinskih voda. To je razlog, ističe on, što učestalo dolazi do začepljenja sustava pa mu se u dvorište izlijevaju otpadne vode iz same kanalizacije.

– U više navrata upozorio sam tvrtku KC vode na svoj problem, a oni mi uporno govore da se obratim izvođaču radova, tvrtki Koming. Iz Kominga, pak, lopticu prebacuju na KC vode i tako se stalno vrtim u krug. Moj dodatni bijes izazvala je prošlotjedna kiša kad su se po tko zna koji put otpadne vode počele izlijevati po dvorištu. Često se otpadne vode iz kanalizacije izlijevaju i u moj zahod – žali se Mihovil Kovač.

Kako su, tvrdi on, u KC vodama prilikom posljednje pritužbe ignorirali njegov problem, novi slučaj izlijevanja otpadnih voda prijavio je službi 112. No, svejedno je njegov poziv i pritužba bila preusmjerena KC vodama.

– Tek kad sam zaprijetio da ću pozvati novinare došli su djelatnici KC voda koji su samo privremeno riješili moj problem. Dosta mi je „natezanja“ s KC vodama i jedino što tražim je da se moj problem riješi trajno – zaključio je Mihovil Kovač.           

U KC vodama ističu kako od 2018. godine nije bilo pisanih pritužbi na kanalizaciju od strane Mihovila Kovača koji ima spojene sve žljebove na sustav miješane kanalizacije.

– Mi smo 15. veljače ove godine u 21:15 sati zaprimili poziv od službe 112 u našem dispečerskom centru da je na toj adresi problem s kanalizacijom te su dežurni djelatnici izašli na teren. Taj je dan kišilo i na slivniku ispred kuće izlazila je voda. Utvrđeno je da je kanalizacijski priključak začepljen vlažnim maramicama. Djelatnici su odčepili priključak, a provjerena je i glavna cijev koja je bila prohodna. Unazad godinu dana, osim 15. veljače, nije bilo intervencija na toj adresi od strane naših djelatnika – navode u KC vodama.

FOTO Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI