Koprivnički lutkari posjetili Zagrebačko kazalište mladih

Lutkarska družina Kopriva Pec, pec posjetila je Zagrebačko kazalište mladih, a sve kako bi stekli nova znanja i unaprijedili kvalitetu svog djelovanja.

Tamošnja lutkarska pedagoginja Natalie Murat Dean upoznala je male lutkare s radom njihovog Lutkarskog studija Učilišta ZKM-a, kao i sa zakonima animacije osnovnih tipova scenske lutke, a provela ih je kroz razgledavanje svih prostora kazališta.

– Djeci je bilo vrlo zanimljivo vidjeti kako izgleda scena u pravom lutkarskom kazalištu, a posebno zadovoljstvo pružila nam je animacija drugačijih vrsta lutaka od onih s kojima mi radimo. Vjerujem da će nam ovakav osmišljeni način edukacije biti poticaj za daljnji rad, a dogovorili smo i čvršću suradnju s Lutkarskim studijem ZKM-a – ističe Tigrena Csik, koja već deset godina uspješno vodi Lutkarsku družinu Društva naša djeca Koprivnica.

Edukaciju lutkara u ZKM-u omogućila je Koprivničko-križevačka županija kroz projekt „Lutka u šetnji“.

Foto: Društvo naša djeca Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI