Koprivnički sud dvaput oslobodio našu direktoricu zbog malverzacija, oba puta neosnovano

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je okrivljena hrvatska državljanka (48), vlasnica firme u Koprivnici oslobođena optužbe da je počinila kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

“Ona je optužnicom terećena da je kao direktorica trgovačkog društva iz Koprivnice, u cilju da spriječi provođenje ovrhe na imovini svojeg društva, prodala stroj na kojem je bila provedena pljenidba od strane suda, a vjerovnik stekao založno pravo, te je na taj način onemogućila vjerovnika da naplati svoje potraživanje.”, smatraju tužitelji.

Treba istaknuti kako je Županijski sud u Varaždinu već po drugi put ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje jer je prvostupanjski sud i u ponovljenom postupku pogrešno utvrdio činjenice te donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenice od optužbe.

“Općinski sud u Koprivnici dužan je, prema odluci višeg suda, ponovno provesti glavnu raspravu pred drugim sucem na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke, ponoviti ranije izvedene dokaze i pravilno ih ocijeniti te donijeti novu odluku.”, ističu u odvjetništvu.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI