Koprivnički sud dvaput oslobodio našu direktoricu zbog malverzacija, oba puta neosnovano

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je okrivljena hrvatska državljanka (48), vlasnica firme u Koprivnici oslobođena optužbe da je počinila kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

“Ona je optužnicom terećena da je kao direktorica trgovačkog društva iz Koprivnice, u cilju da spriječi provođenje ovrhe na imovini svojeg društva, prodala stroj na kojem je bila provedena pljenidba od strane suda, a vjerovnik stekao založno pravo, te je na taj način onemogućila vjerovnika da naplati svoje potraživanje.”, smatraju tužitelji.

Treba istaknuti kako je Županijski sud u Varaždinu već po drugi put ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje jer je prvostupanjski sud i u ponovljenom postupku pogrešno utvrdio činjenice te donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenice od optužbe.

“Općinski sud u Koprivnici dužan je, prema odluci višeg suda, ponovno provesti glavnu raspravu pred drugim sucem na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke, ponoviti ranije izvedene dokaze i pravilno ih ocijeniti te donijeti novu odluku.”, ističu u odvjetništvu.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI