Koprivnički Teatar Ludens najavio predstavu “o kojoj će svi pričati”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Svečana premijera predstave Kraljevstvo moje (Za početnike) održat će se 29. prosinca u Koprivnici u Domu mladih. Hrvatska inačica ove popularne brodvejske predstave nastala je u produkciji nezavisnog kazališta Ludens teatar. Zagrebačka publika predstavu će premijerno moći pogledati tek krajem siječnja iduće godine.

“Ljude generalno nije baš lako nasmijati. Za humor je prvenstveno potreban britak um i svojevrsna inteligencija koja će onda, toj istoj publici, prenijeti emociju i pozitivnu energiju. Budući da je publika ujedno i sudac, jer se po njezinome smijehu i pljesku mjeri uspješnost, bitno je i ponuditi kvalitetan komad.”, rekli su u Ludensu.

Ludensova verzija “An act of God”

Upravo takva predstava specifičnog naziva Kraljevstvo Moje (Za početnike), nastala po tekstu Davida Javerbauma (Čin Božji) ili u originalu „An Act of God“,  koja je praizvedena na Broadwayu u svibnju 2015. godine, gdje se u ulozi Boga našao Jim Parsons, inače poznat po ulozi u iznimno popularnoj i nagrađivanoj seriji „The Big Bang Theory“.

“Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.”, priopćio je Ludens.

U ovoj urnebesnoj komediji, Bog se umorio od opće poznatih 10 Božjih zapovijedi i odlučio ih je ponovno napisati da bi bile kompatibilnije današnjim danima, silazi na zemlju i postavlja nove zapovjedi za 21. stoljeće.

“Cijela predstava koju će karakterizirati specifičan humor zasigurno će oduševiti mnoge, stoga se spremite na 90 minuta odlične zabave. Glavne uloge u „hrvatskoj verziji“ predstave imaju glumci Sven Šestak, Enes Vejzović i Janko Rakoš, koji su utjelovili uloge Boga, anđela Gabrijela i anđela Mihaela, dok je redatelj Ivan-Goran Vitez.

FOTO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Eurojackpot 5+0 pogođen u Ludbregu

U 44. kolu igre Eurojackpot dobitak od 370.460,46 kuna osvojen je u Ludbregu. Listić je uplaćen na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije. Ovakvih 5+0 dobitaka bilo

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI