Koprivnički trkači “Vukovaru sa srcem” trčali od Crne gore do Kalnika

U povodu Dana sjećanja organizirana je virtualna humanitarna utrka “Vukovaru sa srcem”, na razini cijele zemlje, a sva prikupljena sredstva od startnine, namijenjena su udruzi “Vukovarski Leptirići”, koja se brine o djeci sa teškoćama u razvoju. Virtualna utrka nije natjecateljskog karaktera, a zamišljena je tako da svaki prijavljeni trkač, otrči željenu dužinu na stazi koja mu odgovara.

Svoj doprinos dala je skupina trkača iz Koprivnice, Križevaca, Ludbrega i Varaždina, koji su zajednički krenuli na rutu od 36 kilometara od Koprivnice do Kalnika. Start je bio iz Koprivničke “Crne gore” a ruta je vodila, šumskim stazama preko Dugog Brda, Vrhovca, Apatovca, planinarskim stazama, sve do uspona na planinarski dom u Kalniku.

Prošle godine na isti datum, začeta je ideja o trčanju od Koprivnice do Kalnika povodom Dana sjećanja, i po prvi puta su istu rutu istrčala trojica trkača, dok se ove godine skupilo dvanaestero sudionika. Cilj je da ovo postane tradicija svake godine, i da se broj sudionika još poveća.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI