Koprivnički vijećnici potvrdili zaduženja za dvoranu i projekte

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ključne točke na današnjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća, zaduženja Komunalca za gradnju sportske dvorane OŠ Đuro Ester i Grada za financiranje projekata prošle su većinom glasova.

Komunalac se zadužio za 12,5 milijuna kuna na 15 godina, a Grad na 10 milijuna na godinu dana. Komunalac i inače upravlja sportskim objektima u gradu pa je kredit stoga na njihovo “ime”. Grad se zadužuje zbog financiranja EU i ostalih projekata koji ne mogu čekati zakašnjele isplate iz vanjskih izvora financiranja. Gradonačelnik Mišel Jakšić spomenuo je kako je Grad Koprivnica na proračun od 200 milijuna kuna zadužen trenutno tek 10 milijuna kuna, što je 5 posto, a dopušteno je 20 posto.

Jedna od tema bilo je i izvršenje proračuna u prvih pola godine i utjecaj epidemije korone te ekonomskog lockdowna. Gradonačelnik Jakšić potvrdio je kako je prvi kartal bio najbolji po rastu izvornih prihoda, ponajviše zbog rasta prihoda od poreza na dohodak, a zatim je u drugom kvartalu “palo”. Uslijed zatvaranja ekonomije.

-Unatoč tome, Koprivnica će u odnosu na druge krajeve, zbog svoje industrije, izaći malo ili neokrznuta – rekao je.

Nakon devet mjeseci ove godine porezni prihodi su ipak na razini onog lanjskog, oko 45 milijuna kuna.

Gradonačelnik je potvrdio i kako su stigle tri ponude za gradnju osnovne škole Podolice vrijednu 43 milijuna kuna plus pdv. Ponude se razmatraju i do kraja mjeseca bismo mogli imati izvođača. Dodajmo i kako se na Vijeću danas očekuje potvrda izbora Dragutina Feletara za počasnog građanina Koprivnice.

Foto arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI