Koprivničko-križevačka policija ostala bez načelnika

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

S prvim danom 2021. godine Policijska uprava koprivničko-križevačka ostala je bez načelnika. Vjekoslav Štimac, koji je Upravom rukovodio od 2017. godine, otišao je u zasluženu mirovinu. Zanimljivo, iz Ravnateljstva policije do danas još nije stiglo rješenje o osobi koja će do imenovanja novog načelnika biti ovlaštena za obavljanje poslova načelnika. Očekuje se kako će to biti danas, u ponedjeljak, jer teško je da bi odgovorni u Ministarstvu unutarnjih poslova dopustili da to pitanje dulje vrijeme bude otvoreno.

Do sada je čovjek od velikog povjerenja sustava koji je bio određivan za, uvjetno rečeno, vršitelja dužnosti načelnika bio Marijan Kirin. Uostalom, on je vodio podravsko-prigorsku policiju gotovo dvije godine od smjene Darka Repa sve do izbora Vjekoslava Štimca. Rep je, podsjetimo, smijenjen u jeku migrantske krize nakon što je popustio pritisku i pod utjecajem alkohola izletio službenim automobilom. Rep je pak naslijedio Dragutina Vurneka, načelnika s najduljim stažem u PU koprivničko-križevačkoj, a od osamostaljenja Hrvatske, podravsko-prigorskom policijom još su rukovodili Miroslav Puž i Krešimir Papac.

Vjekoslav Štimac bio je načelnik policije od 2017. godine.

Tko će biti novi načelnik nije poznato, čak ni oni najbolje upućeni u odnose unutar Uprave nisu nam mogli izdvojiti mogućeg kandidata koji bi pasao svima. Marijan Kirin, kojeg bi većina policajaca iz Uprave htjela vidjeti na mjestu načelnika zato što ga najviše cijene i imaju povjerenja u njega kao dugogodišnjeg “čovjeka broj dva” Policijske uprave, iako ima sve uvjete, nikada se do sada nije javljao na natječaj za načelnika.

Zadovoljan je pozicijom koju ima i jednostavno on to ne želi postati vjerojatno zato što je policajac starog kova koji odlično funkcionira unutar sustava, no ne i prema van, a poznato je kako načelnička fotelja sa sobom donosi veliku medijsku pažnju na koju Kirin  nije naučen, odnosno svakako ne želi. Iako je policijski posao neovisan od politike, nije tajna kako politika ‘amenuje’ načelnika PU koprivničko-križevačke, a za mišljenje se pita i Županijska skupština. Natječaj za novog načelnika PU koprivničko-križevačke Ravnateljstvo policije još nije raspisalo i nije poznato kada će to biti. Možda tek nakon lokalnih izbora u svibnju, no o tome još nitko otvoreno nije govorio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Bit će ovo bajkovita godina

Piše Vladek Antolaš Mastermind Sve si nekako mislim da će i 2021. biti bajkovita jer je vezana na prošlu 2020. koja je bila puna bajki.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI