Koprivničko-križevačka županija u godinu dana ima najveći pad nezaposlenosti u državi! Evo koji su razlozi

Ovog časa manje nezaposlenih ima jedino Ličko-senjska županija u kojoj je evidentirano oko 1700 osoba bez posla. No, Ličko-senjska ima i osjetno manje stanovnika od Koprivničko-križevačke


Autor: podravski.hr — 26.07.2018. / 12:21 Aktualno

Ilustracija / Podravka ljeti zapošljava mnogo sezonaca

Koprivničko-križevačka županija u proteklih godinu dana zabilježila je najveći evidentirani pad broja nezaposlenih osoba u Hrvatskoj!
Prema priopćenju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u usporedbi s lanjskim lipnjem “najveći pad evidentiran je u Koprivničko-križevačkoj (za 30,9 posto) i Međimurskoj županiji (za 30,8 posto)”, a najmanje smanjenje broja nezaposlenih zabilježeno je u Dubrovačko-neretvanskoj (8,0 posto) i Šibensko-kninskoj županiji (11,7 posto)”.
U evidenciji Zavoda za zapošljavanje tako je početkom srpnja u županiji zabilježeno tek 2214 nezaposlenih (lani u isto vrijeme bilo ih je 3204). Na području Koprivnice nezaposlenih je 1346, đurđevački prsten broji 597, a križevački tek 271 nezaposlenog. U odnosu na ovogodišnji svibanj, nezaposlenost u Koprivničko-križevačkoj županiji manja je za 1,6 posto.
Ovog časa manje nezaposlenih ima jedino Ličko-senjska županija u kojoj je evidentirano oko 1700 osoba bez posla. No, Ličko-senjska županija ima i osjetno manje stanovnika od Koprivničko-križevačke.
Razlog ovolikog pada broja nezaposlenih u županiji treba tražiti u sezonskim poslovima u Podravini i na Jadranu, jačoj aktivnosti građevinskog sektora, brisanju neaktivnih članova iz evidencije te iseljavanju stanovništva. (rm)
FOTO: ARHIVA