Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničkom ugostitelju godina zatvora zbog 56.000 kuna alimentacije

Muškarac iz okolice Ludbrega, inače bivši koprivnički ugostitelj i bivši vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata, rješenjem Županijskog suda u Varaždinu, upućen je prema presudi na izdržavanje jednogodišnje kazne zatvora. Taj je muškarac, prema presudi Općinskog suda u Varaždinu, proglašen krivim zbog povrede dužnosti uzdržavanja dvoje malodobne kćeri.

Drugim riječima, majci kao zakonskoj zastupnici djece nije plaćao alimentaciju. Jednoj je kćeri ostao dužan nešto manje od 29.000 kuna, a drugoj gotovo 27.000 kuna. Presudom Općinskog suda proglašen je krivim te osuđen uvjetnom kaznom od jedne godine, uz rok kušnje od dvije godine. Kao dodatni uvjet presude, morao je u roku od osam mjeseci popraviti štetu koju je učinio kaznenim djelom, dakle svojima dvjema kćerima uplatiti oko 56.000 kuna.

No, kako poduzetnik to nije učinio, uvjetna osuda mu je opozvana 22. studenog prošle godine, a prošlog ponedjeljka Županijski sud naredio mu je da se 14. ožujka mora javiti na izdržavanje kazne zatvora u Centar za dijagnostiku u Zagrebu. Ako se osuđeni muškarac ne javi u zatvor, navodi se u rješenju, sudac izvršenja kazne će na temelju izvješća upravitelja zatvora izdati policiji nalog za njegovo privođenje u zatvor.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email
ŠTRUKLIJADA U KUNOVEC BREGU

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji uživaju u slasnim štruklima, kasnije slijedi veselica do kasnih noćnih sati!

Slaven u Puli zaključio sezonu remijem

PROMETNA NESREĆA

FOTO Golfom sletio s Podravske magistrale i završio u grabi!

nalazi se u istražnom zatvoru

Pijani 50-godišnjak nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško ju ozlijedio!

ISKUSTVO PACIJENTA

VIDEO Unatoč bolnoj operaciji koljena, Mirko na kontrole putuje biciklom!

stil

FOTOGALERIJA Prošetali smo koprivničkom špicom, pogledajte koga smo sve zatekli!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI