Koprivnicu je nazvao Gruntovčanima. No, jučer je klupska uprava odlučila da ostaje Slavenov trener

On je trenutno najbolje rješenje za Slaven Belupo - kaže klupski direktor


Autor: podravski.hr — 29.05.2018. / 14:22 Sport

Tomislav Ivković vodit će Slaven i u novoj sezoni

“Ovo je sportski grad, ali sve strukture moraju uložiti puno više. Ali, serija Gruntovčani nije napravljena bez veze, nije izmišljena”.
Izjavio je to netom uoči zadnje utakmice ove sezone Slavenov trener Tomislav Ivković u razgovoru za Sportske novosti. Tada se, nakon te izjave, činilo kako su točne neslužbene najave da Ivković odlazi iz Koprivnice. No, jučer na sjednici klupske uprave – preokret. Ivković će voditi Slaven Belupo i u novoj sezoni, koja kreće s pripremama sredinom lipnja. Klupski direktor Zvonimir Šimunović upravo nam je to službeno i potvrdio.
Ivkovića su već svi vidjeli na izlaznim vratima, a mjesto njega bivšeg Rudešovog trenera i šefa omladinskog pogona španjolskog Alavesa Dinka Jeličića, no do dogovora nije došlo.
– Imali smo sastanak s trenerom, on je napravio analizu sezone, iznio planove, a mi smo nakon razgovora i diskusije odlučili da je on trenutno najbolje rješenje za Slaven Belupo. Odlučili smo se za konstantu na trenerskoj poziciji – kazao je Šimunović, dodavši kako su s Ivkovićem već prošli po „kritičnim“ pozicijama u klubu i dogovorili da će u sljedećim tjednima raditi na njihovom popunjavanju.

Luka Šarlija novi glasnogovornik
Slaven Belupo ima i novog klupskog glasnogovornika, a to je Luka Šarlija (27), novinar portala drava-info, čiji brat igra u prvoj momčadi (Zvonimir), a otac mu je Upravi Slavena (Milan). On je, kažu u klubu, bio najbolji među 20-ak kandidata. U klubu će novu funkciju, kažu, modernizirati i napraviti „mostom“ od kluba prema navijačima i javnosti.

– Cilj kluba u idućoj sezoni je biti u gornjem dijelu ljestvice, a o tome hoćemo li se boriti za Europu još je rano govoriti – dodaje.
O imenima i pozicijama Šimunović nije htio govoriti, no jasno je da nakon odlaska Kitanovskog nedostaje desni bek, a nakon Bouadle kreator igre u sredini terena. Šimunović se već dokazao u dovođenju besplatnih napadača (Ejupi, Heber, Ivanovski). Sada će morati nadomjestiti odlazak najboljeg igrača i strijelca Ivanovskog koji je slobodan igrač.
Ivković je od listopada prošle godine do kraja prvenstva na klupi bio u 23 utakmice i ostvario osam pobjeda, šest neodlučenih i devet poraza, što je bilo dovoljno za šesto mjesto na tablici. Najvrjednija je ona na Poljudu protiv Hajduka, prva u Slavenovoj prvoligaškoj povijesti (0:1). (ib)
FOTO: NIKOLA WOLF