KOPRIVNJAČA ROBERTA MIHALJEVIĆA Jeste li za lupetala Milanovića ili hvaljenisusimarija Vasu

Ne znam kako vi stojite s činjenicom da vas netko sustavno pravi budalama, ali mi smo doista siti tih ismijavanja zdravog razuma


Autor: podravski.hr — 14.02.2013. / 18:30 Aktualno

Plakat koprivničkih bazena s jednoznačnim sloganom potpore SDP-ovoj gradskoj vlasti još je jednom ukazao na svu bijedu i moralnu dekadenciju koprivničkih političkih velmoža.
To je bahata i zvučna pljuska svim građanima, koja poručuje upravo ovo: ‘Dragi porezni obveznici, vašom lovom promovirali bumo stranku na vlasti, a vi ste, naravno, dovoljno glupi da sve popušite i povjerujete da to s politikom blage veze nema’. Nakon 14 godina vladanja, ‘crveni’ oci očito su se posve pogubili u bespućima vlastodržačke zbiljnosti.
Goropadni birač
Politika, trube nam zadnjih godina sa Zrinskog trga, nema baš nikakve veze s njihovim potezima. Mrle je preuzeo Podravku samo zahvaljujući menadžerskim kompetencijama. Kćeri gradskih uglednika dobivaju radna mjesta u javnim tvrtkama jer su pametne, lijepe i sposobne, baš kao i njihovi roditelji. Obiteljski obrti koprivničkih dužnosnika dobivaju unosne poslove s gradskim firmama samo zato što boljih od njih, tih obrta, nadaleko nema. I sve je tu pošteno da poštenije nikak’ nemre, a od naše gradske vlasti čestitija bi jedino možda mogla biti – ali samo možda – blažena Marija vazda Djevica.
Ne znam kako vi stojite s činjenicom da vas netko sustavno pravi budalama, ali mi smo doista siti tih ismijavanja zdravog razuma. I jedva čekamo dan kad će razgoropađeni birač ovu vrlu gradsku vlast pospremiti u ropotarnicu. Ne bu to, na žalost, bilo tako skoro jer ozbiljne alternative (još) nema na vidiku. Ali, višedesetljetno novinarsko iskustvo poučava nas da i u politici ‘ničija nije do zore gorjela’, kako je volio u sličnim prigodama prisnažiti moj pokojni djed.
Koprivnički sindrom
Priča o plakatima za bazene i poruci ‘Ja biram provjereno, a ti?’ još jednom je, o jada, pokazala da ova vlast ipak može relativno mirno čekati svibanj. Ti su plakati već tjednima izloženi javnim pogledima na nekoliko atraktivnih i frekventnih lokacija u Koprivnici, ali nikome iz vrle gradske oporbe na pamet nije palo problematizirati njihov sadržaj. Sve dok o plakatima nisu počeli pisati mediji. A onda se od oporbenjačkih priopćenja naši jadni faksevi i mejlovi braniti nisu mogli.
Otprilike ista, prilično frustrirajuća situacija je i na državnoj razini. Kukuriku vlast na čelu s bezličnim premijerom lupetalom uspjela je u samo godinu dana razočarati i iziritirati i najzadrtije birače ljevice. No, i tu se pojavljuje koprivnički sindrom – nema alternative. Doista, da su sutra nacionalni izbori, bismo li državu i vlastitu sudbinu radije gurnuli u ruke špijunčini Tomici Karamarku i Milijanu Hvaljenisusimarija Vasi? Radije bi si pimpeka odrezali.