Koren i Andrović izvrsno surađuju: Koristit ćemo iskustva susjeda s obnovom dvoraca

Župan Darko Koren ugostio je svog kolegu župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića u Županijskoj upravi u Koprivnici. Složili su se kako je suradnja dviju susjednih županija izvrsna, posebice u područjima gospodarstva i poljoprivrede.

Župan Andrović je kazao kako je povezivanje dviju županija kroz poljoprivrednu proizvodnju i uključivanje lokalnih proizvođača zajednički interes, posebice u dijelu ratarstva koje je tradicionalno razvijeno u Virovitičko-podravskoj županji. Župani su se usuglasili kako je nužno kroz zajedničku inicijativu tražiti još veću podršku države po pitanju poticanja primarne poljoprivredne proizvodnje na prostoru dviju županija.

-Na sastanku se razgovaralo i o uspješnoj suradnji kroz sudjelovanje na Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo na kojemu već godinama svoje proizvode i usluge uspješno predstavljaju poduzetnici i obrtnici iz Koprivničko – križevačke županije. Županija je prošle godine trebala biti i partner Sajma, no zbog epidemioloških razloga on se nije održao – rečeno je u Županiji.

Sudionici sastanka izrazili su nadu da će ovogodišnje prilike ipak biti povoljnije u pogledu organizacije gospodarskih i turističkih promocija, no s obzirom na dinamiku kretanja pandemije još uvijek se ne može predvidjeti ništa.

Bilo je razgovora i o planu razvoja turističke ponude, jer naša je Županija uvrstila u strateške projekte kupljeni dvorac Inkey u Rasinji koji namjerava obnoviti. Koristit će iskustvo Virovitičko-podravske županije što je, navode, od velikog značaja jer su na tom području obnovljena četiri dvorca.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI