Koren opet potpredsjednik Zajednice županija, Marušić prvi čovjek

Koprivničko-križevački župan i u sljedećem je mandatu izabran za potpredsjednika Hrvatske zajednice županija, a izbor je održan danas u Zagrebu. Članovi Skupštine podržali su kandidaturu te za novog predsjednika izabrali župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića.

Novi predsjednik Marušić i potpredsjednik Koren

-Želja nam je da kroz fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju za koju se zalažemo od osnutka, vidimo promjene koje zagovaramo. Primjena načela supsidijarnosti i stvaranje društva po uzoru na mnoga europska, ostaju naš cilj kojemu težimo – istaknuo je župan Koren na Skupštini na kojoj je bio i ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica.

Podsjetio je da Nacionalni plan oporavka i otpornosti županijama nudi brojne prilike koje će potaknuti njihov daljnji razvoj. U Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija imenovani su svi župani i gradonačelnik Grada Zagreba, a Nadzorni odbor čine: zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, te Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije.

Izvor: HZŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI