Koren: Plaće u Županiji idu dolje, najesen izgledna nova organizacija i otpuštanja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Darko Koren sa zamjenicima i pročelnicima danas je predstavio županijske mjere za pomoć gospodarstvu u vrijeme krize.

Naveo je kako će svi zaposlenici u Županiji, njih 110-ak sljedeća tri mjeseca primati 10 posto manje plaće, a dužnosnici 15 posto manje. Također, županijski vijećnici neće primati naknade za rad. Govorio je ukratko o mjerama i najesen, o mogućoj reorganizaciji uprave u što spadaju i moguća otpuštanja. O točnom broju zasad još nema riječi.

Nema ni uskrsnica, božićnica i regresa ove godine, dok će se sredstva roditeljima za djecu i dalje isplaćivati.

S predstavljanja mjera

Također, oformljen je rebalansom proračuna i fond za direktnu pomoć obrtnicima i poduzetnicima od 4 milijuna kuna. Sav novac bit će namijenjen za sufinanciranje kamata gospodarstvu, ponajviše za obrtna sredstva. Cilj je, navodi Koren, da svi krediti obrtnicima i poduzetnicima budu zahvaljujući tome bez kamata, a predviđa se kako bi se s tim iznosom moglo ostvariti ukupno i do 50 milijuna kredita.

Napravljene su uštede i u manifestacijama koje se očito neće održati te one koje se vrlo vjerojatno neće održati, kao i potpore određenim projektima u kulturi, sportu… Prepolovljene su i naknade za rad političkih stranaka.

Dobra vijest je da projekti poput gradnje i dogradnje 6 školskih sportskih dvorana idu dalje, a radi se o 65 milijuna kuna vrijednosti koje 50:50 sufinanciraju Županija i općine.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI