Koren Plenkoviću: Fizička nastava u školama trebala bi završiti 18. prosinca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Premijer Andrej Plenković održao je još jedan online sastanak s hrvatskim županima, među kojima je bio i Darko Koren. Tema je bila epidemija koronavirusa i mjere kojima država nastoji pomoći pogođenim djelatnostima.

Plenković je podsjetio kako je Vlada u suradnji s agencijom HAMAG BICRO pripremila novi paket tzv. covid-kredita u iznosu od 1,3 milijarde kuna

-Povrh toga, pokrit će se dio ili svi fiksni troškovi tijekom obustave rada za sektore koji su sada pogođeni novim mjerama, a taj dio se otprilike procjenjuje na 250 milijuna kuna. Težina cijelog paketa iznosi 2,1 milijardu kuna – kazao je premijer Plenković.

Online sastanak premijera i hrvatskih župana

Tema su bile i škole u epidemiji, a župan Darko Koren iznio je prijedlog da fizička nastava završi prije planiranog.

– Prijedlog je da se polugodište završi s 18. prosincem. S pozicije osnivača osnovnih i srednjih škola smatramo da još uvijek možemo nastavu održavati u postojećem modelu, no naš prijedlog je da se ovo polugodište u fizičkom obliku, da tako kažemo, završi 18. prosinca, a da se preostala tri dana, od 21. do 23. prosinca, nastava održava online putem, te se nastavlja na period kada prestaju mjere Nacionalnog stožera – naveo je Koren.

Tako bi, dodaje, dobili sa spajanjem praznika mjesec dana tijekom kojih učenici ne bi polazili školu uživo i misli da bi predstavljalo kvalitetan mehanizam kojim bi školski sustav zaštitili od daljnjeg prodora virusa.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs županov je prijedlog ocijenio konstruktivnim te važnim doprinosom epidemiološkim mjerama.

-Bez obzira što se čini da je zatvaranje škola najjeftinija i najlakša mjera, to je dugoročno gledano najskuplja mjera za društvo u cjelini, koja se teško može kompenzirati – prirodao je.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI