Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koren: Pred nama su kapitalni projekti vrijedni 3,1 milijardu kuna

Unatoč pandemijskoj godini, stanovnici županije mogu imati razloga za optimizam jer Podravina i Prigorje prostori su velikih infrastrukturnih investicija vrijednih više od 5,2 milijarde kuna. S obzirom na omjer vrijednosti investicija i geografske veličine naše županije, možemo slobodno zaključiti kako je trenutno ovo prostor s najvećim kapitalnim ulaganjima u državi.

Razvojnim sporazumom planirani projekti u vrijednosti 3,1 milijardu kuna

U punom su jeku radovi na izgradnji drugog kolosijeka i obnovi željezničke  pruge od Križevaca preko Koprivnice prema mađarskoj granici, a u veljači kreće i dugoočekivana izgradnja brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog. U narednom razdoblju očekuje se i početak izgradnje dionice prema Koprivnici i mađarskoj granici uz rješavanje pitanja koprivničke obilaznice, što je definirano Razvojnim sporazumom za sjever Hrvatske koji je prihvatila Vlada RH, a za što je predviđeno čak 2,3 milijarde kuna.

Uz to, financirat će se još pet projekta lokalnog karaktera u odobrenom iznosu od 788 milijuna kuna – dvorac Inkey u Rasinji, nova zgrada Srednje škole Koprivnica, Centar za palijativnu medicinu i liječenje boli, terminal za kombinirani/intermodalni transport u Križevcima te termalne toplice u Kloštru Podravskom. Odobreno je i 12 milijuna kuna za sufinanciranje projektno-tehničke dokumentacije za 11 projekata.

– Razvojni sporazum će omogućiti realizaciju projekata na području naše županije vrijednih 3,1 milijardu kuna, kao i razvoj čitave sjeverozapadne Hrvatske pri čemu je dovršetak brze ceste do Koprivnice i mađarske granice prioritet. Rok za realizaciju projekata koji imaju posebnu podršku Vlade RH je 2029. godine, a financirat će se iz raznih izvora, prvenstveno EU fondova – kazao je župan Koren.

Pet dvorana i Županijski Centar kompetentnosti pred završetkom

Krenuli su i radovi na aglomeracijama u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu,  raspisat će se i novi natječaj za izgradnju RCGO-a Piškornica, a privodi se kraju i veliki investicijski ciklus vrijedan 140 milijuna u izgradnji školske infrastrukture kroz Program izgradnje pet školskih sportskih dvorana i Županijskog Centra kompetentnosti. Županija je nastavila s financiranjem prijevoza učenika, iznova je povećala broj stipendija, a novim investicijskim ciklusom kroz rekonstrukciju i energetsku obnovu sedam osnovnih škola ostvarit će i cilj jednosmjenske nastave.

Nisu zaostajala niti ulaganja u zdravstveni sustav te obnovu voznog parka medicinskih vozila,  a jedan od važnih projekata je svakako bio formiranje TIM-a 2 hitne medicinske pomoći u Đurđevcu, čime smo postigli ujednačenu pokrivenost medicinskim uslugama na cijelom našem području. Kontinuitet je nastavljen i na polju provođenja kvalitetne socijalne politike, a županijska uprava nije zaboravili niti na gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, za što je tijekom godine osigurala više od devet milijuna kuna potpora.

– Sve ovo pokazuje kako smo vodili brigu o svim potrebama stanovnika naše županije te da kroz kapitalne projekte, za koje imamo i snažnu potporu Vlade RH, stvaramo uvjete za ravnomjerni razvoj našeg kraja i poboljšanje životnog standarda. Pred nama je novo investicijsko razdoblje u koje gledamo puni optimizma i s uvjerenjem kako će projekti koje pripremamo ostaviti velik trag ne samo u ovom vremenu, već i za buduće generacije koje dolaze – zaključio je župan Koren.

Facebook
Twitter
Email
ŠTRUKLIJADA U KUNOVEC BREGU

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji uživaju u slasnim štruklima, kasnije slijedi veselica do kasnih noćnih sati!

Slaven u Puli zaključio sezonu remijem

PROMETNA NESREĆA

FOTO Golfom sletio s Podravske magistrale i završio u grabi!

nalazi se u istražnom zatvoru

Pijani 50-godišnjak nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško ju ozlijedio!

ISKUSTVO PACIJENTA

VIDEO Unatoč bolnoj operaciji koljena, Mirko na kontrole putuje biciklom!

stil

FOTOGALERIJA Prošetali smo koprivničkom špicom, pogledajte koga smo sve zatekli!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI