Koren pričao s Plenkovićem: Bolnica se puni zaraženima, no kapaciteti se mogu širiti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Već smo pisali kako je održan sastanak hrvatskih župana s premijerom Andrejom Plenkovićem. Sada doznajemo i što je naš župan Darko Koren kazao kolegama i premijeru u ovom online sastanku.

Tema je bila aktualna epidemiološka situacija, analizirano je trenutno stanje po hrvatskim županijama i primjena mjera u borbi protiv bolesti COVID-19. Raspravljalo se i o mogućnostima uvođenja novih nužnih mjera radi zaštite zdravstvene sigurnosti građana.

-Zbog povećanog broja oboljelih osoba na području Koprivničko-križevačke županije i bolnički kapaciteti pune se većom dinamikom. No, koprivnička bolnica ima mogućnost dodatnog proširenja prostora – rekao je i dodao:

-U vrlo kratkom roku možemo povećati postojeće smještajne kapacitete te osigurati dodatne ležajeve za zbrinjavanje bolesnika. Što se tiče aktiviranja karantena i tercijarnog smještaja, valja naglasiti kako to zahtijeva dodatno stručno zdravstveno osoblje i o tome treba voditi računa jer činjenica je da su medicinski djelatnici pod velikim pritiskom. Svjedočimo i preopterećenosti sustava primarne zdravstvene zaštite pa je hitno pronaći nova rješenja kako bi se svima njima posao olakšao, a tu mogu doprinijeti i učenici medicinskih škola koji ako bude potrebe mogu obavljati administrativne poslove upisivanja kontakata u digitalnu platformu te na taj način olakšati liječnicima da se primarno fokusiraju na obradu pacijenata – kazao je župan.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI