Koren se sastao sa članovima civilne zaštite u povodu Dana jedinstvenog broja 112

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Darko Koren danas je u prostorijama Županijske uprave sa svojim suradnicima održao prijem za predstavnike Službe civilne zaštite Koprivnica i načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslava Puža, u povodu obilježavanja Dana hitne službe 112.

-Vi ste centralno mjesto koordinacije i prikupljanja prvih informacija s terena o kojima ovisi rješavanje problema, a posljednjih smo godina mnogo učinili u smislu opremanja, edukacije djelatnika i poboljšanja komunikacije. Zadovoljstvo mi je što je na razini naše županije uspostavljen cjelovit sustav koji može učinkovito, pravovremeno i uspješno odgovoriti na sve krizne situacije – zahvalio je Koren.

Inače, služba civilne zaštite 112 djeluje u sklopu Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, koji se nalazi u sastavu Ravnateljstva civilne zaštite i Ministarstva unutarnjih poslova. Uime Službe obratio se voditelj Miroslav Blažotić koji je dodao kako su prošle godine na razini države imali 1,2 milijuna namjenskih poziva, uz sve manje zlonamjernih.

-Izvanredne situacije uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 i potresima značajno su utjecale na povećanje aktivnosti u sustavu civilne zaštite i hitnih službi, a Centar je prošle godine zaprimio preko 30 tisuća poziva te oko dvije tisuće poziva vezanih uz COVID-19 – rečeno je na sastanku.

Sustav 112 u Hrvatskoj čini dvadeset županijskih centara 112 koji djeluju 365 dana u godini, 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, a prema potrebi aktiviraju i druge operativne snage sustava civilne zaštite. Građani ili strani državljani mogu im uputiti dojave o ugrožavanje ljudskih života, imovine ili okoliša, neovisno o teritorijalnoj i strukovnoj nadležnosti hitnih službi, i to putem telefona, SMS poruka i e-poziva iz vozila.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI