Koren: U županiji se provode investicije teške 5 milijardi kuna, a ‘oni’ kritiziraju da se ništa ne radi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Oko pet milijardi kuna vrijedne investicije trenutno se provode na području Koprivničko-križevačke županije, potvrdio je danas župan Darko Koren, osvrnuvši se na učestale kritike opozicije da se na području Podravine i Prigorja ništa ne radi i da nema investicija.

-Ne znam kako onima koji ne žele to vidjeti, dokazati da nisu u pravu”, komentirao je Darko Koren, kojeg je posebno zasmetalo što opozicija, kako je rekao “neke političke stranke”, koriste ili su koristile epidemiju koronavirusa za skupljanje političkih poena.

Župan Darko Koren

-Možda još svibanj i lipanj budu nešto lošiji u poslovnim aktivnostima i punjenju proračuna u odnosu na lanjskug godinu, no čini mi se da ipak neće biti tako teška situacija kakvu smo predviđali – navodi Koren, pritom prije svega misleći na Koprivničko-križevačku županiju, u kojoj je gospodarstvo stabilno i u kojoj “nije tako mnogo ljudi ostalo bez posla”.

U svom obraćanju medijima u prostorima Županije, po prvi put nakon početka epidemije koronavirusa osvrnuo se na neke od kapitalnih projekata. Naveo je kako je u stalnim kontaktima s turskim investitorima koji su i formalno jučer počeli s projektom gradnje drugog kolosijeka i modernizacije pruge od Križevaca preko Koprivnice do Mađarske.

-Njihove logističke potrebe su velike, tu će u jeku radova biti više od 400 radnika… – domeće župan podsjetivši kako se radi o projektu od 3,2 milijarde kuna s pdv-om.

Obnova pruge i gradnja drugog kolosijeka perjanica je kapitalnih projekata

Dodao je i kako i gradnja regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica ide svojim tijekom te kako je i to projekt vrijedan pola milijarde kuna. Zatim tu je i brza cesta, čije pripremne radnje dolaze kraju, a ostalo je još nešto izvlaštenja zemljišta i projekt se može nastaviti dalje. Ulaže se, navodi, i u obrazovanje, gradnju pet školskih sportskih dvorana oko 125 milijuna kuna, te centar kompetencija Obrtničke škole još 60 milijuna kuna.

Više desetaka milijuna kuna uloženo je i u modernizaciju bolnice, energetsku obnovu, novu pedijatriju, paviljon, praonicu rublja, te dnevnu bolnicu koja trenutno služi kao Covid odjel, a kroz nekoliko tjedana mogla bi početi s planiranim radom.

FOTO Ilustracija / Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI