Koren: U županiji se provode investicije teške 5 milijardi kuna, a ‘oni’ kritiziraju da se ništa ne radi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Oko pet milijardi kuna vrijedne investicije trenutno se provode na području Koprivničko-križevačke županije, potvrdio je danas župan Darko Koren, osvrnuvši se na učestale kritike opozicije da se na području Podravine i Prigorja ništa ne radi i da nema investicija.

-Ne znam kako onima koji ne žele to vidjeti, dokazati da nisu u pravu”, komentirao je Darko Koren, kojeg je posebno zasmetalo što opozicija, kako je rekao “neke političke stranke”, koriste ili su koristile epidemiju koronavirusa za skupljanje političkih poena.

Župan Darko Koren

-Možda još svibanj i lipanj budu nešto lošiji u poslovnim aktivnostima i punjenju proračuna u odnosu na lanjskug godinu, no čini mi se da ipak neće biti tako teška situacija kakvu smo predviđali – navodi Koren, pritom prije svega misleći na Koprivničko-križevačku županiju, u kojoj je gospodarstvo stabilno i u kojoj “nije tako mnogo ljudi ostalo bez posla”.

U svom obraćanju medijima u prostorima Županije, po prvi put nakon početka epidemije koronavirusa osvrnuo se na neke od kapitalnih projekata. Naveo je kako je u stalnim kontaktima s turskim investitorima koji su i formalno jučer počeli s projektom gradnje drugog kolosijeka i modernizacije pruge od Križevaca preko Koprivnice do Mađarske.

-Njihove logističke potrebe su velike, tu će u jeku radova biti više od 400 radnika… – domeće župan podsjetivši kako se radi o projektu od 3,2 milijarde kuna s pdv-om.

Obnova pruge i gradnja drugog kolosijeka perjanica je kapitalnih projekata

Dodao je i kako i gradnja regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica ide svojim tijekom te kako je i to projekt vrijedan pola milijarde kuna. Zatim tu je i brza cesta, čije pripremne radnje dolaze kraju, a ostalo je još nešto izvlaštenja zemljišta i projekt se može nastaviti dalje. Ulaže se, navodi, i u obrazovanje, gradnju pet školskih sportskih dvorana oko 125 milijuna kuna, te centar kompetencija Obrtničke škole još 60 milijuna kuna.

Više desetaka milijuna kuna uloženo je i u modernizaciju bolnice, energetsku obnovu, novu pedijatriju, paviljon, praonicu rublja, te dnevnu bolnicu koja trenutno služi kao Covid odjel, a kroz nekoliko tjedana mogla bi početi s planiranim radom.

FOTO Ilustracija / Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI