Koren: VZG Koprivnica Županiju nije zvala na svoju skupštinu, sramota

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničko-križevački župan Darko Koren osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na prigovore vatrogasaca da im je ove godine doznačeno 300 tisuća kuna manje nego lani za njihov rad.

S konferencije za novinare ispred stražnjeg ulaza u Županiju radi poštivanja socijalne distance

– Rebalansom proračuna svim je korisnicima linearno smanjen iznos prihoda za njihove potrebe, jer ih zbog situacije neće moći iskoristiti, a može se pametnije iskoristiti, primjerice za kupnju zaštitne opreme. Takav je bio i naputak Vlade. Vatrogascima županijske Vatrogasne zajednice skinut je iznos od 300 tisuća kuna za kupnju novih vozila, ne za redovan rad, s planom da, kad se okolnosti promijene, da se iznos vrati, kako bismo kupili zaštitne maske. Županija svake godine za vatrogasce izdvaja 350 tisuća kuna više nego što bi po zakonu trebala činiti. Zbog situacije sada smo skinuli 300 tisuća kuna, koje ćemo najesen vratiti kad bude mogućnosti da se nabavlja oprema.  Bilo je važnije kupiti maske, zaštitna odijela nego da si netko kupi kamion i da ga stavi na ‘klocne’ da mu stoji. Tu je problem što je naš vatrogasni sustav ispolitiziran. Vodstvo županijske Vatrogasne zajednice u jednom svom dijelu je politički konotirano. Mogu spomenuti g. Ivana Golubića, koji je tu najaktivniji. Predsjednik je VZG-a Koprivnica, a svojevremeno je bio predsjednik županijske VZ. Imao sam s njim izuzetno dobru suradnju, on je stručan i kompetentan u svom poslu, ali čovjek se ispolitizirao jer mu sin radi u Gradu Koprivnici. Ovih dana održane su skupštine DVD-a u okolici Koprivnice, nitko nije zvao nikoga iz Županije. To čak još mogu razumjeti, ali ne mogu razumjeti da nije pozvan nitko iz Županije na skupštinu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice. To se nikad nije dogodilo, to je sramota i ukazuje na njihovu politizaciju – kazao je Koren te se osvrnuo i na gradonačelnika Mišela Jakšića.

– U jednoj emisiji na radiju, u kojoj se govori o gradskim projektima, Jakšić je priliku iskoristio za kampanju i obrušavanje. Prozvao je Županiju da je ‘popalila’ 300 tisuća kuna Vatrogasnoj zajednici. Moram istaknuti da smo dobili dopis glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića u kojem propisuje postupanje vatrogasaca za trajanja epidemije i kaže da s obzirom na opremu koja je isključivo namijenjena a obavljanje vatrogasnih djelatnosti, vatrogasci nisu osposobljeni ni opremljeni za bezopasno obavljanje zadaće koje uključuju kontakt sa zaraženim osobama i područjima koja su u karanteni – spomenuo je Koren te podsjetio na još neke izjave gradonačelnika Jakšića.

– Ovih dana u dnevnom tisku izjavio je da je Podravka nečiji bankomat.  To je sramotno, skandalozno i neodgovorno od čelnika jednoga grada. Shvaćam da su izbori, ali mora razmišljati da te njegove izjave imaju posljedice, da to slušaju vlasnici firme, investitori, burze. Koliko znam, Podravka financira sav sport u Koprivnici, nema manifestacije u gradu koju Podravka ne plaća. Zadnju kilu graha koju on tu skuha potrebitima mu kupi Podravka, i onda kaže da je Podravka bankomat. Ako je nečiji bankomat, onda je njegov bankomat. On se najviše koristi tim bankomatom. Ne bih ulazio u polemike s njim jer nisam angažiran u kampanji niti sam na ičijoj listi, ali takve stvari nanose svima štetu jer je Podravka 40 posto gospodarstva županije i meni kao županu nije svejedno kako će poslovati. Zato bih Jakšiću poručio da smanji doživljaj – zaključio je Koren.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI