Korenić: Svaka kiša zagorčava nam život, već nam je dosta svega

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici dijela ulice Trnovec u Novigradu Podravskom prilikom svake kiše suočeni su s problemima koje im zadaju odroni pijeska s obližnjeg poljskog puta. Odvodnja oborinskih voda uz put nije izvedena na odgovarajući način pa kišnica “nosi” pijesak koji završava na cesti i prilazima njihovih kuća. S njihovim dugogodišnjim problemom upoznata je i Općina, ali odvodnja još uvijek nije riješena na odgovarajući način.

– Svaka kiša zagorčava nam život. Ne krivimo aktualnog načelnika Zdravka Brljeka jer naš je problem izražen godinama i bivša vlast stalno nam je obećavala da će riješiti odvodnju – kaže Tomislav Korenić.

Uz poljski put s kojeg dolazi pijesak smještena je jedna naseljena kuća, a dodatni problem ima i vlasnik kuće na samom izlazu iz ulice kojem se na prilazu stvaraju velike lokve. Potrebno je, kaže Tomislav, asfaltirati dio puta i postaviti cijevi koje će kišnicu preusmjeriti u obližnji potok.

– Naš problem pojavio se nakon izgradnje kanalizacije kojom očito nije dobro riješena odvodnja. Već nam je dosta toga da nakon svake kiše na cesti i prilazima kućama imamo nanose pijeska. Općina svaki put poravna taj put i očisti cestu, no mi želimo da se problem trajno riješi – kaže Tomislav Korenić.

Zdravko Brljek, načelnik Općine, ističe kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za rješavanje problema odvodnje u dijelu Ulice Trnovec. Struka će, dodaje on, procijeniti što sve treba napraviti i plan je da se u idućoj godini riješi problem s kojim su suočeni stanovnici tog dijela Trnovca.

-Svjesni smo problema mještana koji u tom dijelu ulice imaju kuće i za izradu potrebne dokumentacije izdvojili smo 12.000 kuna. Rješavanje problema s odvodnjom obuhvatit će i asfaltiranje dionice poljskog puta do naseljene kuće kako bi se i tom vlasniku omogućio odgovarajući prilaz – kaže Zdravko Brljek.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI