KORONA: Dvoje zaraženih korisnika Doma, tijekom dana 12 ih se vraća iz bolnice u Dom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako smo doznali od čelnog čovjeka županijskog Stožera civilne zaštite Ratimira Ljubića, na području Koprivničko-križevačke županije u zadnja 24 sata imamo dvoje novozaraženih koronavirusom. Oboje su kontakti već oboljelih iz domskog stacionara i korisnici su Doma.

Također, dobra vijest je da bi tijekom dana čak 12 korisnika Doma moglo se vratiti iz bolnice u svoje sobe jer su im i drugi nalazi na koronavirus negativni. Od početka epidemije, dodajmo, na području županije bilo je 92-oje zaraženih, a 13 je preminulo, od čega 12 korisnika Doma sa značajnim komorbiditetima.

Ljubić je spomenuo i kako svaki dan, devetero psihologa s područja županije kontaktira korisnike Doma, one koji su zdravi i nudi im psihološku pomoć koja im je potrebna zbog izolacije.

Dr. Mato Devčić

Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić spomenuo je pak kako je u bolnici, uz navedenih 12, još 18 pacijenata, korisnika Doma. Ukupno, njih 20 je bilo poptuno asimptomatskih. Od sutra također, dopuštaju se i posjete pacijentima koprivničke bolnice.

“Posjete su svaki dan od 14 do 15 sati. Može doći u posjetu samo jedna osoba i tamo biti maksimalno 15 minuta. Prije ulaska na odjel mora se javiti dežurnoj glavnoj sestri.”, naveo je Devčić.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

IGRE ZA PRIJESTOLJE: Zašto i zbog koga postoji predizborna kampanja i zašto idemo na izbore

U suštini, razlika između predizbornih kampanja prije sto godina i ove danas jedino je u manjem broju nepismenih i slabo obrazovanih, kao i u broju i vrsti komunikacijskih kanala kojima se šalju i primaju poruke. Ciljani primatelji poruka u kampanji i dalje su oni povodljivi građani koji su zbog nedostatka znanja i informacija spremni promijeniti mišljenje o nekome ili nečemu

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI