Korona oprez: Svi događaji na zatvorenom u Koprivnici odgođeni, radi jedno – kino!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički gradski stožer civilne zaštite objavio je kako se privremeno odgađaju sve manifestacije u zatvorenim prostorima koje su u nadležnosti Grada, a to znači izložbe, koncerte, predstave, plivačke turnire, skupštine vatrogasnih i ostalih društava u zatvorenim prostorima te sve ostale gdje se okuplja veći broj ljudi, osim kina Velebit, koje će u smanjenom kapacitetu prema unaprijed zadanim mjerama opreza emitirati projekcije.

„Ovom odlukom želimo smanjiti pritisak medija i javnosti na rad naših škola, vrtića, bolnica, ambulanti, policije i ostalih gospodarskih subjekata“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zaključak je gradskog Stožera civilne zaštite da ovog trenutka nema potrebe za provedbom strožih mjera od onih koje je preporučio nacionalni Stožer civilne zaštite.

Važno je da građani slušaju preporuke Zavoda za javno zdravstvo.

Mjere opreza kojima se može smanjiti infekcija su:

  • održavajte osobnu higijenu s naglaskom na pranje ruku,
  • koristite papirnate maramice te ih higijenski odložite nakon korištenja,
  • izbjegavanje dodirivanja sluznice očiju, nosa i usta prljavim rukama
  • održavajte higijenu prostorija i redovito provjetravajte prostorije u kojima se boravi,
  • izbjegavajte boravak u zatvorenoj prostoriji u kojima boravi mnogo ljudi,
  • izbjegavajte mjesta gdje može doći u kontakt s oboljelim osobama.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni: radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15h, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim  gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za korona virus mogu se pronaći i na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Ministarstva zdravstvaRavnateljstva civilne zaštite te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI