Koronu dobio naš liječnik koji radi u bolnici u Zagrebu, Stožer apelira da nosimo maske

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio kako je potvrđen jedan novi slučaj bolesti Covid-19 uzrokovane koronavirusom.

-Riječ je o osobi koja je zaposlena u zdravstvenom sustavu izvan Koprivničko-križevačke županije, točnije na području Grada Zagreba gdje ima prijavljeno boravište, dok je prebivalište prijavljeno na području naše županije – navodi Stožer i dodaje da je liječnik u samoizolaciji, a u tijeku je i epidemiološka obrada svih potencijalnih kontakata te se može očekivati još pozitivnih uzoraka testiranih na koronavirus.

Dodajmo i da je od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije ukupno zabilježeno 96 oboljenja Covid-19 infekcijom.

-Kako bi se sustav socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije dodatno zaštitio od potencijalnih ugroza uzrokovanih koronavirusom, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na prijedlog Tima za pomoć, praćenje i nadzor u provedbi sprječavanja i suzbijanja epidemije Covid-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, pokreće projekt edukacije „Zajednica u zajednici“. Spomenutim projektom će se educirati pružatelje usluga smještaja za starije i nemoćne osobe na području naše županije o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja infekcije među korisnicima i zaposlenicima sustava socijalne skrbi. Projekt će kroz interaktivna predavanja i vježbe provoditi djelatnici Opće bolnice Koprivnica i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a obuhvatit će djelatnike ustanova za smještaj starijih i nemoćnih osoba, obiteljskih domova, trgovačkih društava, obrta, vjerskih zajednica te drugih pružatelja usluga smještaja starijih osoba kao i udomiteljskih obitelji – priopćili su iz Stožera.

Također, apelirali su na sve stanovnike na odgovorno ponašanje te striktno pridržavanje svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI