Koronu dobio naš liječnik koji radi u bolnici u Zagrebu, Stožer apelira da nosimo maske

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio kako je potvrđen jedan novi slučaj bolesti Covid-19 uzrokovane koronavirusom.

-Riječ je o osobi koja je zaposlena u zdravstvenom sustavu izvan Koprivničko-križevačke županije, točnije na području Grada Zagreba gdje ima prijavljeno boravište, dok je prebivalište prijavljeno na području naše županije – navodi Stožer i dodaje da je liječnik u samoizolaciji, a u tijeku je i epidemiološka obrada svih potencijalnih kontakata te se može očekivati još pozitivnih uzoraka testiranih na koronavirus.

Dodajmo i da je od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije ukupno zabilježeno 96 oboljenja Covid-19 infekcijom.

-Kako bi se sustav socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije dodatno zaštitio od potencijalnih ugroza uzrokovanih koronavirusom, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na prijedlog Tima za pomoć, praćenje i nadzor u provedbi sprječavanja i suzbijanja epidemije Covid-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, pokreće projekt edukacije „Zajednica u zajednici“. Spomenutim projektom će se educirati pružatelje usluga smještaja za starije i nemoćne osobe na području naše županije o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja infekcije među korisnicima i zaposlenicima sustava socijalne skrbi. Projekt će kroz interaktivna predavanja i vježbe provoditi djelatnici Opće bolnice Koprivnica i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a obuhvatit će djelatnike ustanova za smještaj starijih i nemoćnih osoba, obiteljskih domova, trgovačkih društava, obrta, vjerskih zajednica te drugih pružatelja usluga smještaja starijih osoba kao i udomiteljskih obitelji – priopćili su iz Stožera.

Također, apelirali su na sve stanovnike na odgovorno ponašanje te striktno pridržavanje svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI