Koruc: Gradska uprava ne mari za našu ulicu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U dijelu Kolodvorske ulice u Đurđevcu u gradskom kvartu Ledine cesta je puna udarnih rupetina koje otežavaju promet i zadaju velike muke vozačima i stanovnicima. Zbog ogromnih rupetina vozači se ne mogu mimoilaziti i moraju dobro paziti da ne oštete svoja vozila. Stanovnici Kolodvorske ulice ističu da je ugrožena i sigurnost biciklista i pješaka, pogotovo u večernjim satima.

– Gradska uprava ne mari za cestu u našoj ulici. Rupe su sve veće, a ne vjerujem da nema novca da se barem zakrpaju. Ta cesta vodi do željezničkog kolodvora  pa je prometna i zbog toga je nepojmljivo da gradske službe ništa ne čine kako bi se sanirale rupe – ističe Zlatko Koruc.

Udarne rupe, dodaje Zlatko, ponovno su niknule prije godinu dana, s čime je gradska uprava dobro upoznata.

– Nas se svrstava u prvu zonu za plaćanje komunalne naknade pa onda s pravom očekujemo i da se rješava problematika. To nije problem samo nas koji tu živimo, već skoro svih građana jer uvijek netko mora “skoknuti” do kolodvora i voziti se cestom punom rupa – kaže Zlatko Koruc.

Stanarima dijela Kolodvorske ulice, naglašava Zlatko Koruc, velik problem stvara i odvodnja oborinskih voda koja nije riješena na odgovarajući način. Prilikom svake obilnije kiše u podrume se slijeva kišnica, a zbog neodržavanja kanala uz željezničku prugu i podzemene vode poplavljuju imanja.

– U našem dijelu ulice samo su tri kućanstva i očito nas se zbog toga gleda kao građane drugog reda. Već sam nekoliko puta platio navoženje šljunka u dvorište da ublažim posljedice. Od gradske uprave tražio sam da te troškove “prebijem” kroz moje obveze za komunalnu nakandu, ali nisam naišao na razumijevanje – žali se Zlatko Koruc.    

Za Zlatka Koruca problem je i što njegova kuća nema mogućnost priključka na plinsku mrežu. Do njegova imanja nije “povučena” mreža pa ako želi priključak, mora sam platiti 9000 kuna.

– Od gradske uprave zatražio sam da snosi te troškove, ali nisam naišao na razumijevanje. Njihova je dužnost da mi osiguraju mogućnost priključka i meni moja primanja jednostavno ne dozvoljavaju da platim “povlačenje” mreže do svoje kuće – zaključio je Zlatko Koruc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI