‘Korumpirane inspektore gađat ću konjskim drekom’

Cmrkova vikendica na Jegenišu posljednji je objekt koji je prošli tjedan srušen tijekom akcije Ministarstva graditeljstva u kojoj je u 15 dana nestalo gotovo 150 građevina


Autor: podravski.hr — 12.12.2012. / 10:30 Stil

Cmrk na Jegenišu

JEGENIŠ – Performansom u kojem je konjskom balegom simbolički gađao, kako kaže, ‘korumpirane’ pripadnike građevinske inspekcije, Siniša Cmrk, poznati tv voditelj porijeklom iz Đelekovca, zajedno s još 36 osoba najavio je pravnu bitku protiv države.

Cmrkova vikendica na Jegenišu posljednji je objekt koji je prošli tjedan srušen tijekom akcije Ministarstva graditeljstva u kojoj je u 15 dana nestalo gotovo 150 građevina. Cmrk i 36 drugih osoba imali su vikendice, bajte ili alatnice na svojoj zemlji s urednim papirima i upisanim vlasništvom bez tereta. Tužit će Državu jer smatraju da su im objekti bespravno srušeni.

– Pokrećem javni dokazni postupak o korupciji i u najmanju ruku nemoralnosti građevinske inspekcije. Ovim performansom s konjskom balegom želim poručiti svim korumpiranim pripadnicima inspekcije da ću ih po Zagrebu gađati friškim konjskim drekom svaki put kad ih sretnem jer je na njih šteta bacati hranu poput jajca i paradajza – ogorčen je Cmrk.

Davorina Oršanića, pomoćnika ministrice graditeljstva, također je optužio za korupciju te mu poručio kako neće stati dok ne istjera pravdu.

– Budući da gospodin Oršanić smatra da smo mi dudeki, sad bu njemu jen dudek z Đelekovca pokazal na parceli koju zovemo tursko groblje kak su turci već jemput dobili po piksi, a sad budu dobili pak. Ovu simboličku prijetnju upućujem upravo njemu čije me prezime podsjeća na tursku prošlost – galamio je Cmrk u svojem stilu.

U početku su ih, kaže, pokušali otjerati argumentima da su na području eksploatacijske zone, a kad su dokazali da nisu, rekli su im da su na području zaštićenog regionalnog parka na području kojeg nije dozvoljena gradnja.
– Pa ljudi moji, i Otočka, Novačka i Repaš su u tom parku, pa kaj bumo i njih onda rušili – pita se Siniša Cmrk.