KOŠMAR KOD MARTINOVKE: Stanari vraćaju ogradu, Mjede zvale policiju, došla i hitna

Podravski list profile

Saga oko zemljišta na Florijanskom trgu ispred zgrade Martinovka danas je dobila novi nastavak, a u svemu tome morala je intervenirati i policija. Naime, stanari zgrade prema sudskoj odluci morali su vratiti ogradu koju je ranije podigao poduzetnik Darko Grošić, inače neosporni vlasnik zemljišta, a koju su stanari maknuli kako bi oslobodili prolaz prema ulazu u zgradu. Stanari su angažirali tvrtku koja je krenula s postavljanjem ograde, no radove su spriječile Laura i Trina Mjeda koje tvrde da je postavljanje ograde nezakonito.

– Nakon što je Grošić prošlog tjedna betonom zagradio ulazna vrata Martinovke tako da se onuda više ne može prolaziti, bez ovog ulaza kojeg danas zagrađuju mi ne možemo ući u svoju kuću. Jedini ulaz u kuću je od strane tog zemljišta, a ako se postavi ograda, mi doslovno više ne možemo u kuću ili van – rekla je Trina Mjeda koja je pozvala i policiju kako bi spriječila daljnje radove na postavljanju ograde.

Policija je prvotno savjetovala da se svi radovi na postavljanju ograde prekinu, no nakon dolaska Darka Grošića, ipak su promijenili mišljenje te dozvolili daljnje postavljanje.

– Stanari Martinovke postupili su po odluci suda i krenuli u vraćanje ograde, a obitelj Mjeda nema se pravo miješati u to – rekao je Grošić.

No, kako su nam objasnili Mjede, sudski postupak o pravu služnosti za ulazak u njihovu kuću kroz Grošićevu parcelu još uvijek je u tijeku tako da nitko nema pravo postaviti ogradu.

Ipak, radovi na postavljanju ograde nastavljeni su, a Mjedovi su najavili skidanje ograde čim se ona postavi. Darko Grošić najavio je tužbu protiv Mjedinih jer smatra da nemaju pravo skinuti ogradu, a tko je u pravu i kako će cijeli slučaj završiti, pokazat će vrijeme.

NOVO: Nakon što je ograda postavljena, dio je uklonjen, a u međuvremenu je morala intervenirati i hitna pomoć. Naime, Karolini Mjedi je pozlilo te je po nju došla hitna pomoć.

FOTO Sonja Markić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI