Kovačević: Najvažnije nam je sanirati divlja smetlišta i napraviti kanalizaciju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Suha Katalena u suradnji s gradskom upravom krenuo je u sanaciju divljih odlagališta otpada. Neodgovorni mještani i vlasnici klijeti na okolnim vinogorjima nerijetko odlažu otpad uz poljske putove pa su nastala divlja odlagališta koja predstavljaju ruglo.

– Već smo sanirali najveće divlje odlagalište, a uskoro ćemo očistiti i ona manja. U suradnji s gradskim komunalnim redarom provodit ćemo pojačane nadzore tih područja kako bismo spriječili nastajanje novih divljih deponija – kaže Nedeljko Kovačević, predsjednik Mjesnog odbora Suha Katalena.

Uskoro će u Suhoj Kataleni početi i realizacija najvažnijeg projekta, izgradnje kanalizacije s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda. Projekt je vrijedan 6,7 milijuna kuna i financira se novcem iz fonda Europske unije.

– Izgradnjom sustava za 337 mještana u Suhoj Kataleni riješit će se problem otpadnih voda te će se zaštititi okoliš i podzemne i površinske vode od zagađenja, kao i osigurati kvaliteta vodotoka koji prolazi kroz samo mjesto. Većina radova bit će obavljena u idućoj godini – kaže Nedeljko Kovačević.

Mjesni odbor u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom uskoro će organizirati i radne akcije uređenja Društvenog doma. Dosad je u radnim akcijama uređeno prizemlje s prostorijom za razne proslave, a novim radnim akcijama bit će obnovljene i prostorije na katu koje će se koristiti za aktivnosti udruga.

– I obnova Društvenog doma obavlja se kroz suradnju s gradskom upravom koja nam maksimalno izlazi u susret oko nabave potrebnog materijala za uređenje Društvenog doma – kaže Nedeljko Kovačević.

Prioritet je, dodaje Kovačević, asfaltiranje prilaza Društvenom domu. Plan je da se asfalterski radovi obave nakon postavljanja cijevi za kanalizacijsku mrežu.

– Lani je uređeno novo dječje igralište i s asfaltiranjem prilaza bit će završeno uređenje prostora uz Društveni dom – zaključio je Nedeljko Kovačević.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI