Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica u utorak je raspisalo Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u Domu mladih u Koprivnici. Radi se o prostorima popularnog “puba” u koji spadaju i prednja terasa, a može se koristiti i prostor atrija u unutrašnjosti Doma mladih.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Riječ je o poslovnom prostoru u vlasništvu Grada Koprivnice, koji je dan na korištenje i upravljanje Komunalcu Koprivnica, a nalazi se u sklopu Doma mladih, površine lokala 278,25 kvadrata i dvije terase od čak 355 četvornih metara, zajedno s opremom i inventarom – doznajemo u gradskoj upravi.

Početna cijena zakupa koji se daje na neograničeno vrijeme je 15.650 kuna, bez PDV-a, a mjesečni iznos zakupnine ne sadrži režijske troškove, troškove čišćenja prostora, redovnog ni investicijskog održavanja poslovnog prostora. Također, onaj koji će uzeti pub u najam morat će uplatiti kao jamčevinu dva neto iznosa mjesečne zakupnine. Natječaj traje do kraja kolovoza, a kome će pripasti prostor, mogli bismo znati već početkom rujna ove godine.

Kako doznajemo od Gorana Međurečana, člana uprave Komunalca, već ima nekoliko zainteresiranih, uglavnom lokalnih i poznatih poduzetnika, a javljaju se i ugostitelji koji nisu s koprivničkog područja. Potvrdio je da postoje određeni dugovi prijašnjeg vlasnika, no traju dogovori i vjeruje da će to biti riješeno.

Inače, bivši su vlasnici usred ljeta zatvorili svoj lokal, Calypso. Radi se o bračnom paru Krajnik iz Križevaca koji imaju nekoliko poznatih lokala, među kojima je i istoimeni Calypso u Križevcima. Koprivnički pub preuzeli su na proljeće 2019. godine s velikim planovima.

Goran Međurečan ističe kako je cijena mjesečnog najma realna i dodaje kako se novom zakupcu otvaraju velike mogućnosti, pa i suradnja s Gradom i Komunalcem. Velik je potencijal „unutarnja“ terasa, tj. atrij u kojem je moguće održavati domjenke, druženja, svirke…

Iz izvora bliskih Gradu doznajemo kako se nadaju da će pub preuzeti ugostitelj s idejom, koji će znati menadžerirati prostorom jer se, kako navodi, može zaraditi – samo se treba ozbiljno posvetiti lokalu i usluzi.

Problemi sa zakupcima krenuli su prije deset godina. Najduže je u njemu bio poduzetnik Dražen Jendrašinkin kojemu su 2012. ukinuli 10-godišnji najam (od 2004.) zbog nagomilanih dugova. Potom je Rooster pub preuzelo gradsko poduzeće Trg na čelu s Martinom Golčić, da bi ubrzo u najam ušla tvrtka Audio doc Tomislava Šituma. I oni su zbog dugova izašli iz najma. Od 2015. u pubu je bio poduzetnik Bojan Vitanović, no njegova poslovna odluka bila je izlazak, pa je pub preuzeo sljedeći koprivnički poduzetnik Dalibor Đurkan – Stotka.

I on je 2019. morao van zbog nagomilanih dugova. Tu je onda došao bračni par Krajnik koji je uz sve imao i peh da je od proljeća 2020. sve diktirala nesretna korona.

FOTO Nikola Wolf