Kralj i Hangar 18 kažnjeni zbog kršenja zakona o zaštiti potrošača

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Informatička tvrtka Hangar 18 te njezin direktor Mario Kralj (40) nepravomoćnom presudom Prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici moraju platiti ukupno 7.500 kuna kazne i 300 kuna sudskih troškova zbog prekršaja zakona o zaštiti potrošača.

Prema presudi, tvrtka i njezin direktor Kralj, proglašeni su krivima zato što 3. veljače nisu u roku od 15 dana odgovorili na pisani prigovor kupca koji se požalio na mobitel noa vivo 4G kojeg je kupio u Hangaru 18.

Mario Kralj

Hangar 18 i Marija Kralja inspekciji je prijavio kupac mobitela, a prekršaj je utvrđen, kako se navodi u presudi sutkinje Dubravke Milolože, izravnim inspekcijskim nadzorom. Ukoliko Hangar 18 u roku od mjesec dana plati 3.000, a Mario Kralj 2.000 kuna što su dvije trećine presuđenog iznosa, sud će kaznu uvažiti kao plaćenu u cijelosti.

Presuda sutkinje Milolože podsjeća kako je protiv okrivljenika optužni prijedlog podnijela Tržišna inspekcija Državnog inspektorata u Koprivnici, no kako se okrivljenici nisu odazvali na zakazanom ročištu već su putem branitelja dostavili njihove punomoći i iznijeli svoje pisane obrane. U tim obranama priznali su prekršaj, no zamolili su sud da ih oslobodi kazne ili da im se ista umanji zato što su 2. ožujka vratili puni iznos cijene mobitela kupcu od kojeg su primili pisani prigovor za nedostatke. Tu su tvrdnju potkrijepili potvrdom banke o realiziranoj uplati. Presuda je nepravomoćna i nezadovoljne strane mogu se žaliti.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI