Kralj prijevara nasamario Koprivničanca u bezizlaznoj situaciji na jednu staru foru…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stipo (42), nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici proglašen je krivim zbog prijevare dvojice muškaraca iz Koprivnice i Virovitice kojima je uzeo novac kako bi im “sredio” pozajmice.

Zbog svoje prijevare Stipo je presudom suca Krešimira Pavlovića osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora. Presuda je nepravomoćna, Stipo ima pravo žalbe, no nije dostupan našem pravosuđu i nitko ne zna gdje se nalazi. Osuđeni prevarant Stipo je do sada čak 15 puta pravomoćno osuđivan uglavnom zbog prijevare, prije ovog slučaja posljednji puta 2016. godine kada je osuđen na godinu i četiri mjeseca bezuvjetnog zatvora.

Do tada je nanizao “zavidni niz” presuda bezuvjetnog zatvora zbog čega je protiv njega i raspisana međunarodna tjeralica.

Prema posljednjoj presudi koja je objavljena na oglasnoj ploči suda, Stipo je od 5. do 20. siječnja 2012. godine kontaktirao dvojicu muškaraca i neistinito im prikazao da im može dati pozajmice nakon što na njegov račun uplate određenu svotu na ime police životnog osiguranja.

Tako Koprivničanca preveslao za 3.800 kuna, a Virovitičana za 2200 kuna koji su obojica nasjeli na njegovu “foru” i uplatili mu iznos kojeg je tražio. Iskoristio je tešku situaciju obojice jer su i jedan i drugi oštećeni bili u teškoj financijskoj situaciji i trebao im je novac. Obojica su naime, jedan na teletekstu, a drugi na internetskom oglasniku, objavili oglas kako traže zajam od 20.000 i 25.000 kuna.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI