Kreće cijepljenje protiv korone – u sportskim dvoranama u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu

Županijski Stožer danas je održao sastanak vezan uz organizaciju cijepljenja protiv bolesti COVID-19 na području Koprivničko-križevačke županije. Prema uputama Ministra zdravstva, navode kako su poduzeli sve aktivnosti u pripremi punktova na kojima će se provoditi  cijepljenje svih zainteresiranih osoba na području županije.

-Cijepljenje će se provoditi prema Planu cijepljenja prioritetnih skupina, cijelim procesom će koordinirati županijski Zavod za javno zdravstvo, a sudjelovat će svi cijepitelji u svojim ambulantama i mobilnim timovima iz županijskog Doma zdravlja, privatne prakse liječnika opće medicine, medicine rada i Zavoda za javno zdravstvo – navode u Stožeru.

Doznajemo kako su u gradovima definirana tri glavna punkta, to će biti dvorana u Srednjoj školi u Koprivnici, dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima i dvorana Strukovne škole u Đurđevcu, dok će se u općinama cijepljenje provoditi u prostorijama društvenih i vatrogasnih domova.

-Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja te predstavnica koncesionara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dr. Zdenka Vodjerek-Matica, obišli su lokacije kako bi se uvjerili da je organizacija na najvišoj mogućoj razini – napomenuo je načelnik Stožera Ratimir Ljubić te još jednom pozvao sugrađane da se i dalje ponašaju odgovorno.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla istaknula je kako je epidemiološke situacija stabilna te je dodala kako su dosad procijepljene ukupno 1262 osobe, od čega 410 zaposlenika OB Koprivnica, 137 djelatnika županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu te 699 korisnika i zaposlenika domova za starije i nemoćne na području županije, koji su imali prioritet u cijepljenju jer su ugrožena skupina.

-Čim budu osigurane dovoljne količine cjepiva, svi zainteresirani će se procijepiti, što se posebno odnosi na osobe iz sustava zdravstva i socijalne skrbi – navodi ona.

-Interes za cijepljenje doista je velik i stalno se traži doza cjepiva više. U suradnji s liječnicima opće prakse definirani su punktovi za cijepljenje šire populacije u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu te u svim općinama u kojima postoji liječnička ambulanta, u skladu s iskazanim interesom za cijepljenje. Dinamika cijepljenja po punktovima odvijat će u skladu s raspoloživim količinama cjepiva i definiranim prioritetnim skupinama, a mi smo potpuno spremni što se tiče opreme i ljudstva – istaknula je ravnateljica Vadla te napomenula kako je tendencija da se organizira što više grupnih cijepljenja, kako po gradovima, tako i po općinama, zbog racionalizacije ljudskih i materijalnih kapaciteta.

Nove se doze očekuju početkom i krajem veljače, a uz cjepivo tvrtke Pfizer/BioNTech, koje se sada koristi, u veljači je najavljen i dolazak cjepiva tvrtke Moderna.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI