Kreće deratizacija: Zatrovani mamci za štetočine

Djelatnici DDD službe Veterinarskog zavoda Križevci od sutra će provoditi preventivnu deratizaciju, objavili su to iz Grada Križevaca. Postavljat će se zatrovani mamci na mjestima gdje se najčešće pojavljuju štetni glodavci.

Iz Grada također savjetuju građanima da surađuju s provoditeljima deratizacije kako bi je što uspješnije proveli, i to na način da: daju tražene podatke, oklone otpad iz objekata i dvorišta, a posebno ostatke hrane, zatim da omoguće pristup prostorima gdje se polažu mamci, ne dirajui ili premještaju zatrovane mamce, te onemoguće pristup djeci i domaćim životinjama mjestima gdje se mamci nalaze.

U slučaju vremenskih neprilika, početak deratizacije odgodit će se za prvi meteorološki povoljan dan, a trajat će zaključno do 15. travnja. Točan raspored deratizacije moguće je pronaći na mrežnim stranicama Grada.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI