Kreće gradnja: Djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi dobit će prostor za poludnevni boravak

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Centar za socijalnu skrb Đurđevac krenuo je u realizaciju projekta izgradnje i opremanje novog objekta za pružanje socijalnih usluga u kojem su partneri Županija, Grad Đurđevac i Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Projekt je vrijedan 6,6 milijuna kuna i financira se europskim novcem, a njegovom realizacijom dobit će se prostori za pružanje socijalnih usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi te preventivnih aktivnosti i programa.

– Tijekom ovog tjedna raspisat ćemo natječaj za izvođača radova i plan je da izgradnja počne u rujnu. Svi građevinski radovi trebali bi završiti do ljeta iduće godine nakon čega slijedi opremanje prostora kako bi se stvorili svi potrebni uvjeti za poludnevni boravak – kaže Daniel Rupić, ravnatelj đurđevačkog Centra za socijalnu skrb.

Novi objekt koji će se graditi uz zgradu Centra bit će površine 170 četvornih metara i to na dvije etaže. Na prvoj etaži planira se opremanje prostorija za pružanje socijalnih usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dok je na drugoj predviđeno provođenje preventivnih aktivnosti i programa s ciljem osnaživanja obitelji u riziku, pružanje novih tretmanskih usluga rada s obiteljima i pojedincima, rada s udomiteljskim obiteljima u smislu podrške i razvoja mreže udomiteljstva.

Daniel Rupić, ravnatelj đurđevačkog Centra za socijalnu skrb

– Ovim će se projektom stanovnicima s područja grada Đurđevca i okolnih općina omogućiti socijalne usluge koje manjkaju, kao i poboljšati prevencija izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije – kaže Daniel Rupić.

Centar, dodaje Rupić, uskoro očekuje i odobrenje financiranja projekta zapošljavanja još dva socijalna radnika i psihologa na dvije godine. Taj projekt vrijedan je 1,7 milijuna kuna i znatno će doprinijeti još kvalitetnijem radu Centra.

– I mi smo suočeni s manjkom radnika i potrebna nam je kvalificirana radna snaga za rad na terenu kako bismo dodatno poboljšali rad s obiteljima u riziku i promicali udomiteljstvo jer podaci govore da je sve manje udomitelja, što otežava provođenje postupaka udomljavanja djece koja žive u rizičnim obiteljima. Projekt je uspješno prošao administrativnu provjeru i očekujemo potpisivanje ugovora kako bi od ovog ljeta mogli zaposliti potrebne stručne djelatnike – zaključio je Daniel Rupić.

foto Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI