Kreće gradnja Kuće podrške za osobe s teškoćama u razvoju

Đurđevačka Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ krenula je s provedbom projekta Kuća podrške čija je vrijednost 14,2 milijuna kuna, koji će u bitnom povećati kvalitetu života i uključivanje u zajednicu osobama s poteškoćama u razvoju. Projekt se  u stopostotnom  iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Investicija obuhvaća izgradnju i opremanje zgrade u Ulici kralja Tomislava u Đurđevcu namijenjene za aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju, rekonstrukciju pomoćnog objekta, uređenje okoliša i nabavu specijalizirane opreme uključujući i vozilo za prijevoz osoba s teškoćama u razvoju. Nakon provedenog natječaja za izvođača radova izabrana je tvrtka GT Jura iz Virja s kojom je potpisan i ugovor, a sama izgradnja će početi od idućeg tjedna.

-Zgrada će biti u susjedstvu školskog Odjela za učenike s teškoćama u razvoju koju pohađaju naši članovi pa ćemo zapravo imati sve na jednom mjestu – kaže Kristinka Štefan, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ.

Zgrada je predviđena i za stanovanje osoba s teškoćama u razvoju, što će biti još jedan iskorak u radu Udruge. Ukupna površina zgrade bit će 565 četvornih metara, a s nabavom specijalizirane opreme bit će u potpunosti prilagođena osobama s teškoćama u razvoju.

–Provedbom projekta osigurat će se sve potrebne izvaninstitucijske usluge i službe podrške kako bi osobe s intelektualnim teškoćama mogle ostati i kvalitetno živjeti u zajednici. Prvenstveno se to odnosi na usluge boravka i organiziranog stanovanja te kvalitetnije pomoći kroz osobnu asistenciju. Kroz ovaj projekt našim ćemo članovima omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici – ističe Kristinka Štefan.

Provedba projekta traje do svibnja 2023. godine, dotad je rok za izgradnju zgrade godinu dana, a useljenje članova Udruge planirano je za kraj iduće godine.

–Vjerujemo da će dinamika radova ići prema planu i da će u zadanom roku naši članovi dobiti željeni prostor koji će doprinijeti još većoj njihovoj integraciji u društvenoj zajednici – zaključila je Kristinka Štefan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI