Kreće megaprojekt kod Koprivnice: Europa za Piškornicu daje 314 milijuna, Fond još 90 milijuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica koji će se graditi u Koprivničkom Ivancu nema više nikakvih administrativnih „kočnica“ te je konačno prijavljen za dodjelu bespovratnog novca iz fondova EU. Europa bi našem RCGO-u trebala dati čak 314 milijuna kuna.

Ostatak od 90 milijuna kuna namaknut će se kroz programe Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nekih 40-ak će pokriti sama Piškornica. Novim centrom trebale bi se zadovoljiti potrebe za primjerenijim gospodarenjem otpadom za čak 518.000 građana sjeverozapadnog bazena.

Mladen Ružman, RCGO Piškornica

-Izgradnjom RCGO Piškornice s pretovarnim stanicama i opremom, uz ostale aktivnosti, planiramo unaprijediti sustav održivog gospodarenja otpada na području sjeverozapadne Hrvatske. Radi se o centru koji će brinuti o otpadu građana Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije – rekli su u RCGO-u Piškornica.  

-Nakon što nam stigne odluka o dodjeli sredstava i potpišemo ugovor, odmah ćemo pokrenuti postupak javne nabave za projektiranje i izgradnju RCGO Piškornica. Naravno, kao i ostale postupke iz javne nabave – navode u RCG-u. Očekuje se kako bi radovi mogli krenuti već iduće godine, te da bi RCGO mogao biti potpuno funkcionalan tijekom 2024. godine.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI