Kreće megaprojekt kod Koprivnice: Europa za Piškornicu daje 314 milijuna, Fond još 90 milijuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica koji će se graditi u Koprivničkom Ivancu nema više nikakvih administrativnih „kočnica“ te je konačno prijavljen za dodjelu bespovratnog novca iz fondova EU. Europa bi našem RCGO-u trebala dati čak 314 milijuna kuna.

Ostatak od 90 milijuna kuna namaknut će se kroz programe Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nekih 40-ak će pokriti sama Piškornica. Novim centrom trebale bi se zadovoljiti potrebe za primjerenijim gospodarenjem otpadom za čak 518.000 građana sjeverozapadnog bazena.

Mladen Ružman, RCGO Piškornica

-Izgradnjom RCGO Piškornice s pretovarnim stanicama i opremom, uz ostale aktivnosti, planiramo unaprijediti sustav održivog gospodarenja otpada na području sjeverozapadne Hrvatske. Radi se o centru koji će brinuti o otpadu građana Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije – rekli su u RCGO-u Piškornica.  

-Nakon što nam stigne odluka o dodjeli sredstava i potpišemo ugovor, odmah ćemo pokrenuti postupak javne nabave za projektiranje i izgradnju RCGO Piškornica. Naravno, kao i ostale postupke iz javne nabave – navode u RCG-u. Očekuje se kako bi radovi mogli krenuti već iduće godine, te da bi RCGO mogao biti potpuno funkcionalan tijekom 2024. godine.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI