Kreće realizacija projekta aglomeracije za područje đurđevačke Podravine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Komunalije iz Đurđevca, gradska tvrtka za distribuciju vode potpisala je sa zagrebačkom tvrtkom Ekonerg institut za energetiku i zaštitu okoliša ugovor o vođenju projekta izgradnje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete. Na vođenje projekta otpada 2,8 milijuna kuna, a ukupna vrijednost izgradnje je 282 milijuna kuna od čega je 196,3 milijuna osigurano iz fonda Europske unije, 80 milijuna iz državnog proračuna, dok će preostalih 5,7 milijuna izdvojiti lokalne samouprave. Provedbom projekta će se izgraditi 29,5 kilometara vodovoda za 3349 kućnih priključaka na mrežu, crpna stanica i vodosprema u Čepelovcu, kanalizacijska mreža u dužini od 59,5 kilometara u Delovima, Novigradu Podravskom, Šemovcima, Hampovici, Đurđevcu, Čepelovcu, Budrovcu, Ferdinandovcu, Kloštru Podravskom, Budančevici, Kozarevcu i Prugovcu, pročistač otpadnih voda u Ferdinandovcu, dok će se za pročistače u Virju i Podravskim Sesvetama povećati kapaciteti.

-Sad nas očekuje raspisivanje natječaja za izvođača radova i plan je da izgradnja počne u prvom kvartalu iduće godine. Rok za završetak izgradnje je 2023. godina – kaže Tomislav Kolarić, direktor Komunalija.

Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda istaknuo je da će početkom listopada i službeno biti potpisan ugovor o dodjeli europskog novca za đurđevačku aglomeraciju. Hrvoje Janči, đurđevački gradonačelnik i Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik su, pak, naglasili kako će s ovim projektom na đurđevačkom vodooposkrbnom području skoro svim kućanstvima biti omogućen priključak na vodovod i kanalizaciju.

FOTO: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI