Kreće stručno osposobljavanje profesora za Centar kompetentnosti

Strukovna škola Đurđevac bila je domaćin potpisivanja ugovora za stručno osposobljavanje profesora te razvoj vještina učenika u sklopu projekta županijskog Centra kompetentnosti. Ugovor je potpisan za treću grupu, a vrijednost je milijun kuna bez PDV-a. Investicija obuhvaća provedbu stručnog usavršavanja i savjetovanja nastavnika te razvoja vještina učenika, izradu i uspostavu modela mentoriranja učenika na stručnoj praksi, radionice osposobljavanja za samozapošljavanje učenika, uspostavu i provedbu inkubacijskog programa za učenike, radionice profesionalnog usmjeravanja za nastavnike i stručne suradnike, pripremu učenika i mentora za natjecanja te edukaciju nastavnika o profesionalnom usmjeravanju učenika osnovnih škola.

U Đurđevcu su, kao i u Koprivnici, u tijeku radovi rekonstrukcije školske zgrade za Centar kompetentnosti za koke je osigurano 8,6 milijuna kuna. -Ovo je jedan od najznačajnijih projekata u sektor obrazovanja kroz koji će učenici i profesori imati najbolje infrastrukturne uvjete, dok će strukovne škole biti prilagođene potrebama gospodarstva te će obrazovati stručan kadar za lokalne i regionalne tvrtke – kaže dožupan Ratimir Ljubić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI