Kreće suđenje u slučaju koji je zgrozio Koprivnicu: Branio sam se od Bartolca, bila je nužna obrana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski sud u Koprivnici potvrdio je optužnicu protiv Ademija Mervana (33), poznatijeg kao šogora bivšeg nogometaša Slaven Belupa Muzafera Ejupija (31) koji je lani teško ozlijeđen u tučnjavi oko parkirališta u središtu Koprivnice. Osim slavenaša i njegova šogora, glavni protagonist priče bio je i koprivnički poduzetnik Mario Bartolec.

Podsjetimo, nogometaš i šogor parkirali su na mjesto koje je u vlasništvu Bartolca. On je izletio metalnom šipkom i odalamio više puta Ejupija koji je pao na asfalt. Ejupijev šogor istrgnuo mu je šipku i vratio mu istom mjerom. Ejupi je nakon odlaska s hitne odmarao kod kuće i liječio se, dok je Bartolec duže vrijeme bio u bolnici zbog težine ozljeda.

Napad se dogodio zbog parkiranja

Tužitelji su početkom godine podigli optužnicu protiv Ejupijeva 33-godišnjeg šogora, inače državljanina Sjeverne Makedonije i Kraljevine Švedske. Teretili su ga za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u prekoračenju granica nužne obrane. U međuvremenu je sud prihvatio kazneni nalog Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i 33-godišnjak je proglašen krivim i osuđen je na osam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godine dana i mora podmiriti 700 kuna troškova postupka.

Kaznenim nalogom je osuđen “da je 25. rujna 2019. u Koprivnici, nakon što je 53-godišnjak metalnom cijevi napao 31-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije i zadao mu više udaraca po glavi i tijelu, uslijed čega se 31-godišnjak onesvijestio, s ciljem da spriječi daljnji protupravni napad, ali uz upotrebu prekomjerne snage, oduzeo 53-godišnjaku metalnu cijev i njome ga udario u glavu i leđa nanijevši mu teške ozljede (prijelom sljepoočne kosti s krvarenjem u mozgu i zrakom u lubanji)”.

No, Ademi Mervan žalio se na kazneni nalog Općinskog suda u Koprivnici, vjerojatno zato što smatra da je nevin, i krenuo je u “pravo” suđenje na koprivničkom Općinskom sudu. Nakon toga, tužitelji su ponovno morali podizati, a sud potvrđivati optužnicu tako da će cijela stvar uskoro završiti na sudu.

Šogor nogometaša Slavena tvrdi u svom prigovoru kako je postupao u granicama nužne obrane te da se ovdje nikako ne radi o prekoračenju tih granica.

– Već iz dokaza priloženih uz optužnicu nedvojbeno proizlazi da je okrivljenik od drugoga (Muzafera Ejupi) i sebe odbijao istodobni protupravni napad Marija Bartolca metalnom cijevi koji je bio takve žestine i bezobzirnosti da je u opasnosti bio čak i njihov život – navodi u svom prigovoru Ademi Mervan i tvrdi “kako je njegova reakcija tijekom koje otima cijev i otklanja napad udarajući dva puta Marija Bartolca i više nego primjerena i prijeko potrebna da bi se otklonio žestoki i potpuno bezobzirni nasrtaj Bartolca na njega i Ejupija”.

Bivši Slavenaš brutalno je pretučen

Kako je slučaj ušao u “pravo” suđenje, sutkinja Lidija Vuljak je iz spisa kao nezakonite izdvojila policijske zabilješke Marija Bartolca, Muzafera Ejupija, Božice, Janka i Karmen Bartolec, Vesne Ketterer, Muzafera Ejupija i maloljetne svjedokinje zato što na temelju tih zabilješki sud prema zakonu ne smije temeljiti svoju odluku.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI