Kreće suđenje u slučaju koji je zgrozio Koprivnicu: Branio sam se od Bartolca, bila je nužna obrana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski sud u Koprivnici potvrdio je optužnicu protiv Ademija Mervana (33), poznatijeg kao šogora bivšeg nogometaša Slaven Belupa Muzafera Ejupija (31) koji je lani teško ozlijeđen u tučnjavi oko parkirališta u središtu Koprivnice. Osim slavenaša i njegova šogora, glavni protagonist priče bio je i koprivnički poduzetnik Mario Bartolec.

Podsjetimo, nogometaš i šogor parkirali su na mjesto koje je u vlasništvu Bartolca. On je izletio metalnom šipkom i odalamio više puta Ejupija koji je pao na asfalt. Ejupijev šogor istrgnuo mu je šipku i vratio mu istom mjerom. Ejupi je nakon odlaska s hitne odmarao kod kuće i liječio se, dok je Bartolec duže vrijeme bio u bolnici zbog težine ozljeda.

Napad se dogodio zbog parkiranja

Tužitelji su početkom godine podigli optužnicu protiv Ejupijeva 33-godišnjeg šogora, inače državljanina Sjeverne Makedonije i Kraljevine Švedske. Teretili su ga za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u prekoračenju granica nužne obrane. U međuvremenu je sud prihvatio kazneni nalog Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i 33-godišnjak je proglašen krivim i osuđen je na osam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godine dana i mora podmiriti 700 kuna troškova postupka.

Kaznenim nalogom je osuđen “da je 25. rujna 2019. u Koprivnici, nakon što je 53-godišnjak metalnom cijevi napao 31-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije i zadao mu više udaraca po glavi i tijelu, uslijed čega se 31-godišnjak onesvijestio, s ciljem da spriječi daljnji protupravni napad, ali uz upotrebu prekomjerne snage, oduzeo 53-godišnjaku metalnu cijev i njome ga udario u glavu i leđa nanijevši mu teške ozljede (prijelom sljepoočne kosti s krvarenjem u mozgu i zrakom u lubanji)”.

No, Ademi Mervan žalio se na kazneni nalog Općinskog suda u Koprivnici, vjerojatno zato što smatra da je nevin, i krenuo je u “pravo” suđenje na koprivničkom Općinskom sudu. Nakon toga, tužitelji su ponovno morali podizati, a sud potvrđivati optužnicu tako da će cijela stvar uskoro završiti na sudu.

Šogor nogometaša Slavena tvrdi u svom prigovoru kako je postupao u granicama nužne obrane te da se ovdje nikako ne radi o prekoračenju tih granica.

– Već iz dokaza priloženih uz optužnicu nedvojbeno proizlazi da je okrivljenik od drugoga (Muzafera Ejupi) i sebe odbijao istodobni protupravni napad Marija Bartolca metalnom cijevi koji je bio takve žestine i bezobzirnosti da je u opasnosti bio čak i njihov život – navodi u svom prigovoru Ademi Mervan i tvrdi “kako je njegova reakcija tijekom koje otima cijev i otklanja napad udarajući dva puta Marija Bartolca i više nego primjerena i prijeko potrebna da bi se otklonio žestoki i potpuno bezobzirni nasrtaj Bartolca na njega i Ejupija”.

Bivši Slavenaš brutalno je pretučen

Kako je slučaj ušao u “pravo” suđenje, sutkinja Lidija Vuljak je iz spisa kao nezakonite izdvojila policijske zabilješke Marija Bartolca, Muzafera Ejupija, Božice, Janka i Karmen Bartolec, Vesne Ketterer, Muzafera Ejupija i maloljetne svjedokinje zato što na temelju tih zabilješki sud prema zakonu ne smije temeljiti svoju odluku.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI