Kreće “žitni put”: Pripazite na traktoriste, posebno one prema Danici

Ovaj tjedan počinje otkup pšenice u Koprivnici, Đurđevcu, Križevcima, Kalinovcu, Podravskim Sesvetama, Virju, Drnju, Rasinji, Borovljanima, Novigradu Podravskom, Imbriovcu, Malom Otoku, Velikom Otoku, Sv. Ivanu Žabnom, Tremi Grubiševo, Gornjem Fodrovcu, Brežanima i Dropkovcu.  
 
-Kao i ranijih godina, najviše poljoprivrednih proizvođača će svoj urod predati u silose Podravke koji se nalaze u Pavelinskoj ulici u Koprivnici. Kako bi se izbjeglo usporavanje normalnog toka prometa i spriječilo događanje prometnih nesreća, pristup silosima biti će omogućen samo iz Ulice Ivana Česmičkoga u Koprivnici – navodi policija i dodaje kako će u Ulici Ivana Česmičkoga u Koprivnici biti postavljena privremena prometna signalizacija kojom će jedan dio kolnika biti namijenjen formiraju kolone traktora.

Iako se u zonama predaje žitarica u silose ne očekuju zastoji u prometu, smatra policija, u cilju osiguranja normalnog odvijanja prometa i maksimalne sigurnosti svih sudionika cestovnog prometa, oni će tijekom trajanja otkupa žita intenzivirati nadzor prometa u zonama predaja žitarica u silose.
 
-Očekuje se povećana frekvencija traktora i njihovih priključnih vozila te kombajna u prometu, pa ponovno upozoravamo vlasnike vozila da isti moraju biti tehnički ispravni i registrirani odnosno da moraju imati važeću prometnu dozvolu i da za iste moraju posjedovati važeće police osiguranja – priopćili su u policiji.
 
Ostale vozače, posebice vozače osobnih automobila, upozoravaju da prilagode vožnju novonastalim uvjetima na prometnicama i privremeno postavljenoj prometnoj signalizaciji.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI