Krenula gradnja još jedne od pet novih školskih sportskih dvorana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Počeli su radovi na još jednoj od pet novih školskih sportskih dvorana, one u Rasinji. Projekt je to koji zajednički rade Županija i Općina Rasinja, a izvođač radova je križevački Radnik.   

Župan Darko Koren podsjetio je kako se dvorana u Rasinji vrijedna oko 15 milijuna kuna gradi u sklopu Programa gradnje pet školskih sportskih dvorana vrijednom 70 milijuna kuna s opremom. Uz Rasinju, dvorane se grade i u Kloštru Podravskom, Svetom Ivanu Žabnom, Svetom Petru Orehovcu i Kalinovcu.

-Dvorana će omogućiti još kvalitetnije uvjete za učenike i nastavnike, a veliku vrijednost ima  i za cijelu lokalnu zajednicu jer će osim za školske aktivnosti biti i višenamjenski moderan prostor koje će koristiti svi stanovnici te će pomoći u obogaćivanju društvenog života na području općine – kazao je župan.

Načelnik Danimir Kolman je kazao kako je Općina dugo čekala na ovaj projekt te je zahvalio Županiji na inicijativi dodavši kako bez pomoći Županije i modela sufinanciranja polovice vrijednosti projekta dvorana ne bi mogla biti izgrađena.

Dvorana će biti A energetskog razreda s prostorom “borilišta” od 1200 kvadrata, a radovi će prema najvišim standardima biti dovršeni u roku od godinu dana. Svih 210 učenika koji pohađaju školu raduje se što će imati bolje uvjete rada napomenuvši na kraju kako na području Rasinje ima i mnogo sportaša i udruga koje će koristiti prostore dvorane.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI