Krenula naplata parkiranja, uskoro i kontrole

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Od prošlog tjedna u Križevcima se ponovno naplaćuje parkiranje. Za naplatu je zadužena tvrtka Crtorad d.o.o., a iako je naplata službeno krenula od 1. lipnja, izdavanje dnevnih karata i kontrola krenut će idućeg ponedjeljka.

– Rad kontrolora i samim time izdavanje dnevnih parkirnih karata počinje s 14. lipnja 2021. kako bi se korisnicima i građanima omogućilo upoznavanje sa sustavom naplate. Sve dugotrajne karte za parkiranje korisnici mogu kupiti od 18. lipnja na lokaciji ureda svakim radnim danom od osam do 16 sati: Crtorad d.o.o., Obrtnička ulica 27, 48260 Križevci – rekli su nam u gradskoj upravi.

Naplate parkiranja u Križevcima nije bilo dugo vremena jer je natječaj za koncesiju naplate parkiranja raspisan još krajem 2020. godine, na što je podnesena žalba te je sve proslijeđeno na Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave. Kako se čekao njihov odgovor, naplate nije bilo.

Ove je godine Grad Križevci dobio odgovor komisije za kontrolu postupka javne nabave koja je žalbu odbila kao neosnovanu. Koncesionaru su ponudili koncesiju sukladno Zakonu o koncesijama te se očekivalo potpisivanje ugovora koji je sada realiziran.

Novim ugovorom Križevčani će parkiranje plaćati nešto manje nego što je to bilo ranije, a iste cijene ostaju kada je u pitanju jednosatna karta. Prva zona i dalje će biti četiri kune, a druga dvije. Cijena mjesečne karte za prvu zonu iznosit će 100 kuna, a za drugu zonu 60, dok je prijašnji koncesionar naplaćivao 150 kuna mjesečnu kartu u prvoj zoni, a onu u drugoj 80 kuna.

Jeftinije će biti i godišnje karte koje će iznositi 300 kuna za prvu zonu i 150 kuna za drugu, dok su prije cijene bile 450 kuna za prvu i 250 kuna za drugu zonu. Stanari će također proći jeftinije pa će tako za godišnju stanarsku kartu biti potrebno izdvojiti 300 kuna u prvoj zoni i 150 u drugoj, dok su prije cijene bile 450 kuna za prvu zonu i 250 kuna za drugu zonu.

Parkiranje će se novom koncesijom i dalje naplaćivati samo u centru grada i nekoliko ulica na kojima je velika potražnja za parkirališnim mjestima. U ovaj ugovor je ugrađena i obveza koncesionara da implementira i održava sustav javnih bicikala, čime se građani žele potaknuti da koriste i druge oblike prijevoza.

Naslovna fotografija: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI