Krenule pripreme za drugu fazu megaprojekta: Europa potvrdila 30 milijuna kuna za centar obrazovanja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon što su ranije već potpisani ugovori vrijedni 30 milijuna kuna za prvu fazu projekta Centar kompetentnosti u našoj županiji, projektni tim krenuo je u pripreme za drugu fazu, također vrijednu 30 milijuna kuna.

Druga faza projekta naziva je „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ koji je Obrtnička škola Koprivnica zajedno s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, krajem prošle godine prijavila na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Voditelj Projektnog tima Darko Masnec kako su mjerodavni napravili provjeru prihvatljivosti troškova te uz određene izmjene definirali vrijednost projekta u iznosu od 30,1 milijun kuna.

“Sve aktivnosti članova Projektnog tima će se u idućem razdoblju usmjeriti na pripremu potpisivanja drugog dijela iznimno važnog projekta uspostave Centra kompetentnosti u županiji, a time ukupna vrijednost oba projekta iznosi 60 milijuna kuna.”, naveli su u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Druga faza predviđa programske i kadrovske uvjete neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, a isti se veže na ranije prijavljen i odobren projekt kojim će se unaprijediti  infrastruktura Centra kompetentnosti, odnosno Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, a kojim će se navedene škole rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom iz područja elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI