Krenuli na Šodericu: Napušili se i našmrkali pa autom ‘zapalili’ na party

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Presudom Općinskog suda u Koprivnici osuđen je 47-godišnji muškarac koji je preklani uhićen zbog zlouporabe opojnih droga tijekom održavanja koncerta elektronske glazbe na jezeru Šoderica kod Koprivnice.

Premda je osoba višestruko osuđivana za zlouporabu opojnih droga, 47-godišnjak nije završio u zatvoru premda je osuđen na 11 mjeseci iza rešetaka. Sutkinja koprivničkog suda Vesna Piškorec Kuzmić kaznu mu je zatvora, primjenjujući zakonsku odredbu, zamijenila radom za opće dobro.

Kako navodi presuda, 47-godišnjak je 8. lipnja 2019. godine oko 23.00 sati poznaniku dao amfetaminsku drogu uličnog imena ‘speed’, a sat i pol kasnije, 9. lipnja oko 00.30 sati, istom je mladiću dao ‘joint’ marihuane koji je popušio zajedno s prijateljem. Kako su policijski službenici pojačano nadzirali to javno okupljanje upravo radi suzbijanja zlouporabe opojnih droga, mladići su uhićeni, a kod okrivljenog 47-godišnjaka pronađena je prozirna vrećica s 2,35 grama marihuane te dva paketića s 6,88 grama ‘speeda’. Kako mu je zatvorska kazna zamijenjena radom za opće dobro, možda najveća kazna koju će materijalno morati snositi su 4300 kuna koliko ima za platiti na ime troškova toksikološkog vještačenja, suda i dolaska svjedoka.

Okrivljeni muškarac do sada je više puta pravomoćno osuđen zbog zlouporabe opojnih droga, iza sebe ima i pravomoćnu presudu zbog krađe i zlouporabe položaja i ovlasti, a odlukom suda jednom je upućen i na liječenje od ovisnosti. Na sudu nije sporio počinjenje kaznenog djela.

Oba svjedoka na suđenju su ga teretila s tim da su naveli kako je okrivljeni kod sebe imao i paketić ‘bombona’, kako se na ulici naziva droga ecstasy. Kako tu drogu okrivljeni nikome nije davao, vjerojatno je u policijskoj prijavi usmjerena u prekršajni postupak, dok je za ostalu drogu okrivljeni prijavljen, a na kraju i osuđen. Drogeraše su uhitili prometni policajci zato što su sjeli u auto i nakon konzumacije krenuli na ‘party’, no nisu znali da 47-godišnjak kod sebe ima još droge.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI